Interesul national: demagogia si plagiatul!

4 sept.

De zile bune, in anumite medii online, nu chiar in cele mai de forta, se ruleaza, zilnic si intens, teza conform careia lucrarea de doctorat a generalului Gabriel Oprea este un plagiat ordinar. Mai mult, in nume personal, presedintele Comisiei de Etica din cadrul Ministerului Invatamantului, Marian Popescu, sustine ca doctoratul lui Oprea este un plagiat, iar probele sunt de domeniul evidentei! Ulterior, tot in medii online apare si informatia, distribuita din greu pe FB, ca celebrul Gabriel Oprea, inventatorul interesului national, nu numai ca este un plagiator, dar ca a si condus o serie de doctorate bizare care, la randul lor, au fost evaluate de specialisti, in aceeasi cheie: furt intelectual! Bomba e chiar mai mare, cand tabloul este complet: generalul Oprea nu numai ca si-a facut secretara personala „doctor”, dar a mai si decorat-o, in trei randuri, cu insemne ale statului roman. Impostura in toata regula!

Si acum, ca sa o luam tactic si cu incetul! Vicepremierul României, General cu patru stele, ministru de Interne, presedinte UNPR, senator, Doctor Gabriel Oprea, este suspectat de plagiat. Presedintele Comisiei de Etica, Marian Popescu, sustine ca furtul intelectual este de domeniul evidentei! Adica, nu incape nicio indoiala! La randul sau, Oprea, cu un doctorat plagiat, a fost conducator de doctorate. Pana la ora actuala au fost decoperite 4 persoane, toti discipoli de doctorat ai generalului Oprea. Lasandu-i la o parte pe ceilalti trei – Neculai Ontanu, avocata lui Victor Ponta si adjunctului procurorului general al Romaniei – cel mai strigator caz este cel al secretarei lui Gabriel Oprea, o oarecare Adela Popescu. Incredibil, dar pentru merite deosebite, la propunerea „interesului national”, femeia a fost decorata de doi presedinti, atat de Traian Basescu cat si de Klaus Iohannis cu trei distinctii majore ale statului roman: Ordinul Virtutea Militara, Ordinul National Serviciul Credincios si, cea mai importanta, Ordinul National Steaua Romaniei.

Normal, in mod logic si firesc, sunt cateva intrebari care se ridica. Ce a facut aceasta femeie pentru Romania, in afara de faptul ca este secretara ministrului Oprea? A salvat copii de la inec? A intrat in foc pentru batranii vreunui azil, riscandu-si viata? A fost in teatrele de operatiuni? Pana la urma, stau sa ma intreb ce a facut Gabriel Oprea pentru cele 4 stele pe care le poarta pe umar. E vreun soi de Eisenhower, Patton? A rupt in doua vreun razboi? A luptat pe undeva? O fi vreun pui de Antonescu, Prezan, Averescu?! E revoltator, asa ca nu ma mir daca raspunsul la toate aceste intrebari zace AICI! Pana la urma, stilul romanesc este unul imbatabil!

Cred cu tarie ca morala doctoratelor, decoratiunilor militare si a gradelor de general, acordate cu atata usurinta membrilor UNPR, in interesul national, nu-i asa, sta in alta parte. Doua lucruri sunt extrem de curioase, asta ca sa nu spun penibile: mass-media, ma refer la cea care conteaza, nu a preluat si nici nu dezbatut subiectul Oprea si camarila, semn ca e monopol total asupra subiectului! Nu la fel s-a procedat in cazul premierului Victor Ponta! Si doi la mana, unde e Opozitia, in cazul generalului Oprea, care e la Putere, nu-i asa? In cazul lui Victor Ponta, referitor la acuzatia de plagiat, Opozitia l-a tocat marunt ca pe un infractor de drept comun. Asadar, e clar si cu Opozitia!

Singura concluzie care se poate desprinde este urmatoarea: mass-media si Opozitia, in interesul national, tac si intorc capul in alta directie. Toata lumea vrea o particica de ciolan, nu-i asa? Si cum la ciolan, din pacate, nu se poate ajunge decat prin interesul national, e de inteles.

Romania zilelor noastre!

Lasă un comentariu