De ce va fi (foarte) greu pentru PSD Timiș să câștige alegerile ?!?

9 oct.

Sincer, personal, mi-e dor de Titu Bojin in fruntea PSD Timiș! Indiferent cum se misca in fruntea social-democratilor banateni, brownian sau nu, partidul traia, misca si cugeta intelept. Nu mai discutam acum ca multe dintre comunicarile lui Bojin erau gogorite, povesti și jumatati de adevaruri – pana la urma asta e politica balcanica – dar, repet, PSD Timis respira si era dinamic. Parca era altceva! Acum, lucrurile stau un pic altfel: e letargie totala, toata lumea asteapta (nu stiu ce!!), liderii de opinie au capul la cutie și ies, din cand in cand, absolut sporadic și deșantat. Pana la urma, chiar si Liviu Dragnea a sesizat, la ultima sa vizita in teritoriu, in urma cu o luna, ca PSD nu comunica si, daca comunica, o face slab si prost. Mi-e greu sa explic de unde atata incertitudine si atata mers pe burta…

Partea proasta e ca PSD Timis nu mai face niciun fel de opozitie. Ma refer aici, in primul rand, la consiliul local si la activitatile primarului Nicolae Robu. De ce? Simplu! Vorba unui consilier al edilului: …pentru ca toata lumea, indiferent de partid, ”combina”! Ce combina, cred ca e de la sine inteles! Ce-i drept, in ultima saptamana, au existat iesiri publice ale unor persoane din PSD Timis, la derapajele primarului Nicolae Robu. Ma refer aici la televiziunea Facebook, la biciclistii interzisi in centrul civic si la problema Colterm. Da, au existat contre, dar va rog sa faceti o mica revista a presei si sa vedeti titlurile si expunerea. O sa realizati, din nou, ca PSD Timis nu are curaj, nu are verbul la el…se teme! Opozitie de genul ”nu sunt de acord cu…”, ”nu mi se pare o chestiune inspirata ca…” sau ”nu era cazul sa…” sunt ”contre” de ciclul primar. Practic, mici atingeri – nici macar brânciuri – ca sa nu se supere dom’ primar prea tare. Pana si presa a inceput sa sesizeze blatul si opoizitia de catifea sau de Moet din Consiliul Local. Indiferent din ce unghi privesti, se vede de la o posta ca PSD Timis se teme, calca incet pe coji de oua, nu foloseste verbul ci…metafora! O da cu manta, ca la biliard, ce mai!

Punctat, cel putin pana acum, singurii care au ramas in atentia publicului, cu tot acest circ nesfarsit al primarului Robu – me refer la FB TV, bicilcisti si Colterm – sunt ministrul Sorin Grindeanu, care a fost inspirat cand a aruncat in spatiul public povestea cu sindromul Kruger-Dunning, facand trimitere directa la personalitatea primarului Timisoarei si, incredibil dar adevarat, Romanita Jumanca, sefa organizatiei de femei a PSD Timis care, in urma cu cateva zile, in cadrul unei emisiuni la TVR, l-a dominat, de la inceput pana la sfarsit, in dialog, pe primarul Nicolae Robu. In problema biciclistilor si a sigurantei catateanului, Romanita Jumanca a frapat, socandu-l chiar si pe primarul Robu, cu de-acum celebra fraza: ”Nu 4 bicilisti au omorat un tanar in Complexul Studentesc, ci 4 pietoni”. Asta, apropo de blamarea bicicliștilor. Bine punctat! Jos pălăria!

L-am sesizat si pe presedintele PSD Timisoara, Sebastian Raducanu, ca a incercat si el sa rămână in conștiința publica pe cele 3 mari probleme ale zilei, dar a facut-o fad si sec, dovada si titlurile din media. Titluri cuminti! In mod cert, in lupta cu Robu, nu as fi folosit niciodata verbe slabe sau formulari de genul ”…masura lipsita de sens”. Tocmai pentru ca e redundant sa spui ca Robu e… lipsit de sens! E pleonasm in toată regula! Cred ca, apropo de FB TV, mult mai indicat ar fi fost o paralela cu Hugo Chavez, in sensul ca dictatorul sud american s-a adresat poporului, timp de 6 ore, cu un discurs in direct, la TV iar ”micromegalomanul” nostru, primarul Nicolae Robu, mai are doar un pic de lucru la FB TV si o sa-l ajunga din urma pe Chavez! In fine, astfel de lucruri se invart si raman in perceptia publica! Nu mai merge cu bascalia ieftina si cu ironiile fine. Nu, cand vinde vorba despre Nicolae Robu!

Si, ca sa nu inchei chiar atat de brusc, azi, in zi de sarbatoare, PSD Timis isi alege Biroul Permanent Judetean si presedintele executiv. Singurul candidat pentru vioara a doua in PSD Timis e vicepresedintele CJT, Calin Dobra. Ieri, la inchiderea inscrierilor, Dobra s-a crezut zmeu, dovada ca, azi, presa, atata cea locala cat si nationala, l-a preluat intens, facand comentarii ironice…pe masura declaratiei: ”Am ales acest moment pentru ca am considerat ca e momentul sa particip la aceasta competitie”. Trecand peste momentul…momentului si competitia competitiilor, in care alearga de unul singur, in mod cert, propozitia asta – mi-e greu sa o numesc fraza, chiar daca are vreo 4 verbe – va ramane in istoria PSD Timis! Dobra e un tip cu potențial, dar trebuie pus…sa alerge!

Ideea e simpla: chiar daca a plecat cu stangul, mai exista un pic de timp, ca PSD Timis sa inceapa sa paseasca si cu dreptul! E munca, nu gluma! Obligatoriu, stafeta trebuie dusa mai departe si, daca nu la același nivel ridicat, măcar la fel daca nu mult mai sus. Acum, fie vorba intre noi, fara niciun fel de alte comentarii sau interpretări: inca, nu exista termen de comparație intre fostul președinte executiv al PSD Timis, Adam Craciunescu si viitorul înlocuitor, Calin Dobra. Asa cum nu exista nici intre fostul secretar Marcel Mihoc si Adrian Negoita! Vorbim de calibru, combinații politice, negocieri si…rezultate finale!!! Campanii electorale de succes!

Daca PSD Timis va ramane, in continuare, la opozitia de catifea, in acest moment, mi-e imposibil sa calculez in câte zeci de bucatele se va dezintegra….

2 răspunsuri sa “De ce va fi (foarte) greu pentru PSD Timiș să câștige alegerile ?!?”

  1. Andros octombrie 10, 2015 la 4:46 pm #

    Intrebare: ce s-ar spune prin targ daca unul dintre vicepresii lui Sorin, sa zicem S., primar intr-o comuna timiseana (cea mai apropiata de Timisoara) va trece cu arme si bagaje in tabara lui Lae? Asa, pe la inceput de 2016, casa fie de impact. Si sa mai vedeti comune in care PDL/PNL nu vor anunta candidatii proprii deoarece „se discuta” cu primarii PSD in functie. Un 2016 cu adevarat interesant!

  2. subaru august 30, 2016 la 9:01 am #

    Un partz fezandat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: