Aura Danielescu, fata-n fata cu reactiunea!

15 sept.

Sincer, nu inteleg de ce se agita toata lumea pe subiectul invatamantului banatean. Scoala a inceput, asa cum incepe in fiecare an: haos, trafic infernal, scoli nepregatite, clase murdare si neigienizate, manuale lipite si mazgalite, discursuri anoste, limbaj de lemn, poze de grup, curti umplute la refuz de politicieni zambitori si, nu in ultimul rand de parinti si copii. Promisuni pe centimetru patrat, ca la inceput de fiecare an scolar. Mereu aceeasi poveste!

In mod cert, Aura Danielescu, inspectorul scolar general Timis, nu este singura vinovata de dezastrul din invatamantul banatean. Si Primaria Timisoara are o mare parte din vina ca nu a pregatit salile de clasa, nu a igienizat, decat superficial, unele locatii. Practic, vorbim despre doua institutii publice care, in plin scandal, isi paseaza vina de la una la alta. Personal, consider ca ambele sunt la fel de vinovate intrucat, cel putin in cazul Scolii Generale 16 din Timisoara, nu au comunicat parintilor de la bun inceput, ci in ceasul al doisprezecelea, ca unii dintre copii nu vor face cursuri pe strada Bucuresti, ci pe Lorena. Asadar, consider ca protestul spontan al parintilor a fost unul perfect indreptatit, cu atat mai mult cu cat, noi toti, traim in acelasi oras, iar timpul petrecut in trafic ne omoara, cu atat mai mult cu cat strazile Bucuresti si Lorena nu sunt tocmai in aceeasi zona. Si daca mai ai norocul sa mai si ai doi copii la aceeasi scoala, recte Generala 16, iar unul face cursuri pe Bucuresti si celalat pe Lorena, cred ca discutiile nu-si mai au rostul.

Unde cred ca s-a gresit fundamental?! In primul rand, protestul parintilor de la Scoala Generala 16, asa cum se vede din imagini si se aude din ambiental, scoate in evidenta tocmai lipsa de comunicare a insitutiilor publice! Parintii au aflat foarte tarziu ca vor face…naveta! Nu poti, cel putin ca inspector scolar general, sa spui ca „6-7 parinti cu pedigree, conectati politic, au facut scandal”, cand din imagini se vede clar ca toata curtea scolii freamata, iar cei mai vocali sunt cel putin 30-40 de parinti. Cu atat mai mult cu cat nici nu ai fost acolo! E lipsa de orientare si o jignire adusa la adresa parintilor, o astfel de catalogare. Daca e sa vorbim de pedigree, am vazut pe FB cum arata clasele in care activeaza copiii unor politicieni (paluxat, zugravit, desene pe pereti, banci noi, manuale noi) si clasele pe care le frecventeaza alti copii…obisnuiti! In cer scuze pentru termenul „obisnuiti”!!!

Consider ca Aura Danielescu este un inspector scolar general bun. Nu foarte bun, dar spre deosebire de ceilalti e o diferenta de clasa: are o fata umana, comunica, e deschisa, nu e inchistata! Totusi m-a mirat foarte tare iesirea in decor a Aurei Danielescu, in calitate de inspector scolar general, in cazul „denuntului” de pe FB facut de Horea Bacanu, si el membru PSD la fel ca si Aura Daneielescu. Practic, se vede de la o posta ca Horea Bacanu are o mica frustrare, poate justificata. Motivul nu mai conteaza, intrucat este irelevant! Totusi, mi se pare cel putin aberant, daca nu fatal, cel putin din postura de inspector scolar general, sa iesi public, crezand ca te aperi, si sa spui ca Horea Bacanu e suparat ca nu i-ai ajutat copilul sa se mute la nu stiu ce invatatoare si ca, mai mult, te-ar fi amenintat prin SMS, intr-o seara de sambata, ca te reclama la minister. Aici sunt doua chestiuni! In primul rand, modul de discurs public paracios la care a apelat Aura Danielescu, nu a facut decat sa coboare stacheta! Repet, din postura de sef al invatamantului scolar banatean, nu te poti cobori la un asemenea nivel si sa te lipesti de un asemenea discurs, chiar daca, sa presupunem, motivul supararii lui Horea Bacanu ar fi fost cel invocat de Aura Danielescu! E penibil! Da prost la populatie! Si, mai mult, sa spui ca Horea Bacanu te-a amenintat, fara sa prezinti SMS-ul, ca te reclama la dom’ ministru! De cand petitionarea a ajuns o infractiune de amenintare? E dreptul fiecaruia sa reclame ce vrea si pe cine vrea, ca doar de aia exista Legea 571/2004 (Legea avertizotului public). E ca si cand am spune ca http://www.petitiionline.ro este egal cu http://www.amenintarionline.ro! Nici chiar asa…

Revenind, consider ca Aura Danielescu a gresit, cand a coborat nivelul de discurs, cel putin in cazul lui Horea Bacanu. La ce i-a ajutat? La absolut nimic, din contra, circul s-a rostogolit, au inceput speculatiile pe diverese paliere, discutiile pe la colturi, orgoliile altora s-au flambat etc. In al doilea rand, apud Aura Danielescu, chiar si daca ar fi fost „6-7 parinti cu pedigree”, care au facut scandal in curtea scolii, „recalcitrantii” sunt, totusi, oameni care au nemultumiri si trebuie ascultati, nu etichetati, nu catalogati ca pentru insectar. Oricum, Aura Danielescu, indiferent cate lucruri bune a facut pentru invatamantul scolar banatean si oricat de bine-intentionata ar fi, cu tot respectul, ar fi trebuit sa fie ultima care vorbeste despre… pedigree!

Sunt convins ca, in alte circumstante, cu o vorba buna si cu solutii, nu cu promisiuni, ca lumea e satula de povesti, inceputul de an scolar ar fi fost altul in Timis. Nu un circ continuu din care, pariu, toata lumea va avea de pierdut, cu atat mai mult cu cat pe reprezentanta parintilor de la Scoala Generala 16, avocata Mihaela Onita-Marsu, o cunosc personal si stiu sigur ca e o leoaica apriga, cand vine vorba despre siguranta si confortul copiiilor ei. Cat despre Horea Bacanu, consider ca, la fel ca si Aura Danielescu, a gresit fundamental, in primul rand prin discurs si tonalitate…

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: