Titu Bojin, singurul vinovat de blocarea conturilor PSD la nivel național!

17 aug.

Saptamana trecuta, chiar inainte de Sfanta Maria, PSD s-a trezit cu conturile blocate. Nu intr-un judet sau doua, ci la nivel national! Datoriile social-democratilor se ridica, astazi, undeva la cifra de 7 milioane de euro. Pana la urma, debitul de campanie nu e chiar asa o tragedie, avand in vedere ca sumele sunt reportate de la an la an, nu numai la PSD ci si la marele PNL, insa toata lumea respecta cutuma: se achita esalonat, conform unor grafice asumate de ambele parti implicate! Bun, ideea e sa se achite, nu sa se traga tepe!!! Sau, in cel mai fericit caz, sa se paseze pisica moarta in curtea altora, care nu au avut nicio tangenta cu registrul de cheltuieli de campanie. Adica, nici nu au colectat cash, nici nu semnat acte si nici nu au avut vreun fel de mandat in acest sens.

Asadar, ca sa priceapa toti social-democratii de ce au ajuns, azi, in aceasta situatie, Titu Bojin ar trebui sa iasa la tabla si sa explice cum a rostogolit datoriile SC Satimpex SRL. Practic, la fiecare campanie, bannerele si mashurile cu candidatii PSD s-au tiparit la Satimpex SRL, la firma lui Traian Sere. Normal, pe baza de contract, factura si chitanta. Asa se face ca PSD Timis, in era Titu Bojin, a acumulat datorii catre tipografie. O parte dintre acestea, in proportie mica, au fost achitate de catre presedintele CJ Timis, pe vremea cand coordona si activitatea social-demorcatilor timiseni. Grosul a ramas la stadiul de promisiuni, asa cum ii sta in fire lui Titu Bojin. Evident, Traian Sere era programat la plati, tot in fiecare zi…de marti!!! Imi aduc aminte, cu placere si exactitate cum, daca nu o data la trei zile macar o data pe saptamana, la Hotel Angelis din Timisoara, patronul Satimpex SRL ne tot implora, atat pe mine cat si pe prietenul meu, Viorel Bota, sa insistam la Titu Bojin sa-i plateasca ”macar ceva din facturile restante”. De fiecare data, mesajele au ajuns la Titu Bojin dar, asa cum am mai spus, la fel ca si angajarile, si platile catre debitori se faceau…iarasi marti. Adica, la Pastele Cailor!

Partea proasta e ca, dupa ce a fost schimbat din functia de presedinte al PSD Timis, tocmai datorita faptului ca nu mai indeplinea criteriile de integritateTitu Bojin a fost luat cu mascatii si dus la Bucuresti cu duba – datoria a cazut pe capul ministrului Sorin Grindeanu care, in cateva luni de la preluarea mandatului, a mai reusit sa achite cate ceva din datoriile acumulate catre Satimpex. Si nu numai, intrucat Titu Bojin a lasat PSD Timis cu datorii de circa 17 mld lei vechi, asta in conditiile in care, astazi, primarii PSD Timis se jura, chiar si in scris, ca si-au onorat obligatiile catre partid! Acum, unde s-au dus banii colectati in campanie, chiar si din surse independente, e o alta poveste. Acum, nu e momentul! Important este ca patronul Satimpex SRL, iritat de faptul ca Titu Bojin l-a trimis la plimbare, pe motiv ca nu mai e de datoria lui sa plateasca facturile, intrucat nu mai e ”sef la PSD”, omul de afaceri Train Sere s-a iritat si, dupa ani de minciuni, povesti si sfintele zile de marti, a dat in judecata partidul si a castigat. Cu sentinta in mana si cu ajutorul executorului judecatoresc Ioan Capotescu, patronul Satimpex SRL a blocat conturile PSD, astfel incat sa poata sa-si recupereze datoriile de zeci de mii de euro. Pana la urma, o actiune normala si fireasca.

In mod cert, PSD nu s-ar fi aflat intr-o astfel de situatie umilitoare, daca actualul presedinte al CJ TImis, pe vremea cand controla bugetul gros al social-democratilor banateni, s-ar fi tinut de cuvant si ar fi platit datoriile, in orice alta zi din saptamana, mai putin in zilele… de marti! Povesti si promisiuni, doar. Nimic mai mult! Acum, ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat, Titu Bojin  mai vrea o tura la butoanele partidului, incercand sa acceseze functia de presedinte executiv al PSD Timis, ingnorand cu buna stiinta criteriile de integritate.

In rest, toate bune…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: