Titule, guvernăm și noi ceva?!?

8 iul.

…asa ar fi normal si corect: sa dam oamenilor (banatenilor) ceea ce le-am promis, in campanie! Acum, nimeni nu e absurd sa spuna ca esti obligat sa realizezi 100% din promisiunile electorale, desi asa ar trebui, daca tot ai promis, dar macar ceva palpabil…tot trebuie sa asterni in fata celor care te-au votat cu inima si cu sufletul deschis, crezand ca reprezinti o schimbare…in bine! Parca asa suna si sloganul electoral, din cate imi amintesc…
Au trecut mai bine de doi ani de cand USL a venit la butoane, in Romania. Deci, chiar si in Timis! Nicolae Robu, lider PNL, a preluat Primaria Timișoara, iar tu, Titule, te-ai inscaunat la CJ Timiș. In tot acest timp, am constatat cateva lucruri vizibile. Desi nu sunt vreun fan inrait al primarului Robu – motivele sunt diverse: discursul si limbajul edilului, atitudinea uneori aroganta, incapatanarea sa, egocentrismul sau etc etc etc – trebuie sa recunosc ca, odata cu ”titulaziarea” sa in orasul de pe malurile Begai, inima Timisoarei a inceput sa bata, din nou. Toate santierele deschise dintr-o data, chiar și haotice si fara noima, toate micile reparatii si infrumusetari, pe care le-am criticat ori de cate ori am avut ocazia, nu au facut altceva decat sa ridice ”praful” de pe strazile acestui oras imbacsit care, de ani de zile, functiona in virtutea inertiei, in dorul lelii si intr-o stare vecina cu coma! Asadar, cu toate pacatele lui, Robu a reusit sa resusciteze Timisoara, astfel incat, in toata nebunia asta de santiere si lucrari publice, simt ca ceva se misca, simt ca traiesc, realmente. In fiecare zi, vad o schimbare! In fiecare zi, lucrurile avanseaza! In fiecare zi, ceva se intampla! Pur si simplu, in Timisoara, simt ca traiesc si ca respir, din nou! Pentru asta, jos palaria in fata lui Robu! Nu l-am votat dar, daca o tine tot asa, in mod sigur, daca va mai candida pentru un nou mandat la PMT, va avea sustinerea mea!
Fara nicio rautate gratuita, nu la fel pot sa spun si despre maniera in care se misca lucrurile in judetul Timis, draga Titule. Nu se simte, absolut deloc, ca s-a schimbat macazul. Ba, din contra, lucrurile merg si mai rau, blocajul insitutional de la nivelul administratiei judetene fiind unul mai mult decat evident. Si nu o spun numai eu, ci o spun primarii si toti functionarii care au de a face cu CJT! Am zis si am avertizat, in repetate randuri, ca daca nu schimbi ceva in felul de ”a administra”, lucrurile o iau la vale, Titule. Am spus ca ai sa pierzi fonduri europene, ca nu ai sa poti sa absorbi alti bani comunitari, de cele mai multe ori criticand stilul tau de lucru si ”specialistii” cu care te-ai inconjurat! Timpul mi-a dat dreptate, chiar si in chestiunea Intermodalului Remetea Mare despre care ai spus mereu ca se va face si ca totul e sub control! Abia acum, in ceasul ai doisprezecelea, cand chiar nu ai mai avut ce face, ai recunoscut ca proiectul tau ”de suflet” e mort! Fara suparare, Titule, dar tot ce am auzit de la tine, pana acum, au fost doar promisiuni si povesti, fara niciun fundament! Mi-e greu sa inteleg de ce ti-a fost greu sa recunosti, ca nu ati fost in stare sa va impuneti la Bucuresti cu acest proiect! Ca doar ati stiut, inca din luna aprilie, ca Timisul nu mai are nicio sansa la Intermodalul Remetea Mare. Spun asta pentru ca adresa ministrului Dan Sova a ajuns si la mine, nu numai la tine: ”…proiecte pe moduri de transport ce vor fi TESTATE pentru a se stabili prioritatile pentru perioada de finantare 2014-2020, celelalte urmand a fi programate pana in 2030, avand in vedere ca Mater Planul actual are orizontul de timp cel mai indepartat anul 2030”! Deci, cu riscul de a ma repeta, mi-e greu sa inteleg de ce te-ai tinut batos ca un cocos de stepa sa tot o intinzi, asa a proasta, cu povestea asta, desi, in mod evident, am convingerea ferma ca, pana si tu, ai vazut infundatura! Ba mai mult, l-ai tras cu cheia si pe noul vicepresedinte al CJT, ppdd-istul Zanfir sa nege, ati facut si instituit comisii de negociere in cadrul administratiei, care sa negocieze pentru cumpararea terenurilor de la oameni etc etc!
Nu ar fi nimic daca povestea asta cu Intermodalul Remetea Mare ar fi singura pierdere a CJ Timis, dar mai sunt si alte lucuri de care banatenii vor fi privati, tocmai datorita stilului de lucru impus de tine in administratia judeteana! Alti bani europeni pierduti, alte locuri de munca risipite, alta distractie! Sa ne intelegem, Titule, nu ii tin partea aici fostului tau vicepresedinte, liberalul Marian Vasile! Si nici nu-l victimizez! Faptul ca acum, dupa schimbarea sa din functie, acesta ”da din casa” fara sa rasufle, chiar si in calitate de simplu consilier judetean, nu il face mai demn, ba din contra, un las si fricos, pentru ca, pana acum, tocmai ca sa nu-si piarda ciolanul, a tacut si nu a atras atentia asupra modului de lucru din CJT!!! Totusi, citind cele spune de fostul tau subaltern, Marian Vasile, nu pot sa nu fiu de acord cu ”detaliile”, cu atat mai mult cu cat, de ce sa nu o recunoastem, Titule, le-am trait pe viu, zilnic, chiar si eu, timp de cateva saptamani, cat am frecventat cabinetul tau de presedinte al CJ Timis! Asa era si atunci: tu lider popular, cozi interminabile la usi, directorii tai…in stand-by! In mod evident, nu spun astea cu rautate ci doar incerc, periodic, sa-ti dau un electrosoc, ca sa te trezesti la realitate si sa constientizezi, indiferent cat de Greuceanu te crezi tu, ca esti pe un drum alunecos! Din toate punctele de vedere, Titule!!!
Daca dai timpul inapoi, zilnic, luni de zile, Nicolae Robu, in principal, datorita stilului sau de comunicare, si-a ”incasat-o” non-stop de la mass-media! Asta a fost…electrosocul primarului! Uita-te, Titule, unde e Robu, acum, si unde e Timisoara, mai ales!!! Tu, Titule, ai ales un alt mod de comunicare: unul viclean si, sub masca ta de om bun si popular, ai reusit sa imbarligi pe toata lumea si, mai ales, sa tragi de timp! Stii care e riscul, Titule? Sa ajungi chiar sa crezi ca esti Greuceanu, epicentrul universului si ca, fara tine, nimic nu se face si nimic nu… se desface! Gresit, Titule, pentru ca nu toti au stofa de milogi sau stomac de oaie…

Lasă un comentariu