Pur si simplu: Bîrsășteanu!?

13 mai

…pe scurt, acesta este ”sloganul” de campanie pe care PSD Timis l-a gasit ca fiind cel mai potrivit si reprezentativ pentru prof. dr. Florica Birsasteanu. Pur si simplu, numele de familie! Semn ca, in logica social-democratilor banateni, identitatea medicului timisorean, care candideaza pe colegiul 3 deputati, lasat liber de ”filologul” Maria Grapini, este un brand local, nu? Alta logica, in afara de lipsa totala de imaginatie si discernamant, nu vad! Oricum, pentru ca e prima data in viata mea cand ma intalnesc cu o chestiune de genul asta, nu pot decat sa-mi inchipui ca, la baza acestui slogan-nume de familie, stau cel putin niste focus-grupuri sau testari de piata, daca nu chiar adevarate studii sociologice! Pentru ca altfel e jale, fratilor! Sincer, fara niciun fel de resentiment, nici macar presedintele SUA sau cancelarul Germaniei, care sunt branduri internationale, in adevaratul sens al cuvantului, nu au venit cu electorsocuri de genul Obama sau Merkel. Chiar daca ar fi fost indreptatiti!!! Singurul personaj, care se muleaza pe logica PSD Timis, este doar unul de film: Bond! James Bond! Asa ca de la Florica la Florica Birsasteanu e cale lunga! Sigur ca in istoria electorala europeana exista situatii in care echipa de campanie a ales sa foloseasca, in loc de slogan, numele candidatului. Cel mai notoriu exemplu este cel al fostului cancelar german Gerhard Schroder, care, dupa primul mandat, era atat de cunoscut incat i s-a folosit doar imaginea alaturi de denumirea formatiunii – SPD. Din respect pentru social-democratii europeni, imi cer scuze pentru aceasta comparatie exagerata. De retinut, insa, ca pe afise nu era scris Schroder, ci aparea doar fotografia…

Este evident ca ”Birsateanu” a fost ales dupa un mini brainstorming doar pentru faptul ca prenumele doctorului timisorean nu l-ar fi avantajat, sub nicio forma, existand posibilitatea sa se creeze o confuzie intre sexul candidatului, daca o diacritica ar fi fost omisa sau uitata cu intentie: Florică sau Florica! Nu degeaba, chiar si in interviurile online, in postura de candidat la Camera Deputatilor, Florica Birsasetanu a devenit Florin Birsasteanu! Evidenta clara! Mai mult, daca s-ar fi mers pe varianta a doua de afisaj stradal – asa cum o sa vedeti din imaginile de mai jos – era de-a dreptul ridicol sa pui in gura unuia pe care-l cheama, dupa buletinul de identitate, Florica Birsasteanu sintagma ”Mândru ca sunt timisorean”. Sincer, fara nicio ranchiuna sau misto, acest lucru nu ar fi tinut sub nicio forma la electoratul banatean. Oricum, asa cum se vede si din afise, Florica Birsasteanu este singurul ”timisorean” cu mustata pe care-l cunosc!!! Nu mai vorbesc de grafica afiselor stradale ale PSD Timis, adoptate pentru medicul Birsasteanu, care copiaza pixel cu pixel layout-ul social-democratilor pentru europarlamentare. Inclusiv si brâul cu motive traditionale romanesti a fost atasat pe posterul care-l reprezinta si clameaza pe Florica Birsasteanu existand, in mod evident, confuzia si neintelegerea ca Birsastanu ar fi candidat la europarlamentarele de la Bruxelles, nu la Camera Deputatilor din România! Varianta aleasa pentru Birsasteanu ”Mândru ca sunt roman (exlusiv pentru europarlamentare). Mândru ca sunt timisorean” adanceste si mai mult confuzia in randurile electoratului, care oricum e derutat si debusolat de avalansa de afisaje stradale! Cat despre cealalta maniera de promovare stradala, in care numele candidatului PSD Timis, Florica Birsasteanu, sta dupa un gard de sarma otelita, nu are rost sa mai spun nimic. Ai impresia, la prima vedere, ca Birsteanu asta e un fel de dulau, tinut in lanturi, dupa un gard de 2 metri, care e gata sa scape. Si cand scapa, o sa rupa tot! Delir, nu altceva! Asta ca sa nu spun ca e ridicol si ilar!

Chiar si cei din PSD Timis stiu ca Florica Birsasteanu nu isi doreste sa ajunga in Camera Deputatilor. Si asta se vede de la o posta! Daca si-ar fi dorit cu adevarat, Florica nu ar fi acceptat postul de director interimar la Spitalul Judetean Timisoara si nici PSD nu l-ar fi promovat in functie, cu doua luni inainte de o potentiala plecare la Parlament. Ca sa nu mai amintit de interviurile date imediat dupa preluarea directoratului, in care explica medicul le explica timisorenilor cum va conduce el spitalul, ani de acum incolo!? Mai mult, declaratia de ieri a prof. Birsatseanu e halucinanta pentru economia unei campanii electorale. Ce timisoarean poate sa-i acorde votul unui candidat, care mai e si medic, in momentul in care acesta sustine ca orasul NU are nevoie de institut oncoligic!?? Chiar daca inabilitatea politica a lui Birsasteanu – de ani de zile e in conducerea PSD Timisoara – este notorie in PSD Timis, chiar refuz sa cred ca medicul Florica Birsasteanu a facut o gafa de comunicare. Una de proportii! Am toate argumentele sa cred ca sunt autosabotaje, ca vor urma si altele si ca Birsasetanu nu-si doreste decat sa faca figuratie si sa ramana director la Spitalul Judetean Timisoara, cu atat mai mult cu cat, in viitorul apropiat, urmeaza licitatii de milionane de euro pentru Ambulatoriu!

Ca de obicei e trist ca in jurul lui Birsasteanu s-au strans ca sa-l sprijine lideri locali si chiar nationali ai partidului, cum ar fi senatorul Ilie Sarbu, care s-a si afisat cu el la depunerea candidaturii. Chiar si acolo, entuziasmul lui Birsasteanu a fost unul retinut, similar cu cel al unui copil, inaninte de administrarea unui vaccin!

 

Imagine

Imagine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: