Cum iti mai place să joci Marocco, Titule!

30 Apr

…ca sa spulber orice dubiu, Titule, inca de la inceput, vreau sa precizez, chiar daca te-ai prins si tu de data asta, că Marocco este un joc cu betisoare. Regula jocului e simpla: in manunchi, betigase de diferite culori, fiecare nuanta valorand un anumit numar de puncte, se iau in mana si se elibereaza rapid, pe o suprafata plană. Betele o sa cada unele peste altele iar fiecare jucator, la fel ca-n politica, trebuie sa ia un băț, pe rand, fara sa le miste pe celalalte, avand chiar voie sa foloseasca de ”uneltele”, aflate in afara jocului, pentru a-si atinge scopul. E chiar greu de jucat, dar tu, Titule, esti deja obisnuit cu stilul asta de ”unealta” pentru ca niciodata nu aduni ”puncte” cu mânuta ta, ci folosindu-te de altii. Dovada de curaj, Titule! Cand vezi ca nu cad cum trebuie ”betigasele” sau ca ar putea ca Marocco sa-ti complice si mai mult existenta de zi cu zi, te faci ca ploua. Din nou, dovada de asumare si de caracter, Titule!

E trist, Titule, că dupa ce te-ai rupt in doua, sa-l arunci peste bord pe Viorel Bota din Asociatia Terioriala de Ordine Publica (ATOP), folosindu-te de ”betigasele” tale din comisiile CJT, ai esuat lamentabil! Ti-a fost frică sa mergi cu manevra ta ilegala, pana la capat asa ca, ieri, in plina sedinta de plen a CJT, ai batut in retragere, lucru care a adus zeci de zambtete de satisfactie pe fetele tuturor ”prietenilor” tai. Pentru Sfanta Dreptate, chiar daca nu te coafeaza, adevarul este unul singur: ai dres-o pe ultima suta de metri, Titule, pentru ca stiai ca proiectul tau, privind excluderea lui Viorel Bota din ATOP, va cadea la vot!!! Doar ai fost avertizat de unii consilieri PNL, PSD, PDL si PPDD ca nu vor vota o asemenea ilegalitate, cu atat mai mult cu cat nu am nimic de impartit cu fostul tau consilier personal si ca nu vor sa fie ”betisoarele” tale intr-o razbunare de doi lei! Ba mai mult, ai fost avertizat ca daca, totusi incerci sa faci jocul asta de picioare cu ATOP-ul, s-ar putea sa mai ai o surpriza mare, in ceea ce priveste votul pentru asocierea dintre CJT si SNCFR, privind interomdalul de la Remetea Mare, unde interesele tale sunt cat Casa Poporului!!! Altfel spus, sunt convins, Titule, ca daca nu ai fi fost conditionat, ai fi mers cu excluderea lui Viorel Bota din ATOP, pana la capat! Dar, avand in vedere elementele de mai sus, nu pot decat sa apreciez, Titule, ca ai judecat-o la rece si ai ales raul mai mic. Imi si inchipui ce ar fi insemnat pentru tine, ca presedinte al CJ Timis, ca un proiect fara miza, gen ATOP, sa cada la votul in vazul tutror!?! Pai nu mai erai in ochii oamenilor tai un baron puternic, care controleaza tot, Titule! Ai fi ajuns un fel de ciuri-buri, iar toate ”betisoarele” din jurul tau s-ar fi grupat in manunchi, cat ai zice ”pesce”, in mana altuia! Si asta e cert! Oricum, te felicit, Titule! Acum, ai jucat-o asa cum trebuie, limitand pierderile colaterale. Spun asta pentru ca, oricum, mai devreme sau mai tarziu, cand prinzi coridorul, o sa repui pe tapet discutia cu ATOP-ul! Nici nu imi inchipui ca o lasi asa, tocmai pentru ca te cunosc: o sa stai la pândă, in asteptarea momentului oportun!

Acum, revenind la campania electorala, unde, sub bagheta ta magica, totul merge ca pe banda, Titule, nu pot sa-mi exprim decat dezamagirea ca pentru voi si ai tai, totul e o gluma! Dar sunt convins ca, in cateva zile, o sa reveniti la sentimente mai bune si o sa va puneti cu burta pe treaba si, macar daca tot platesti din buzunarul tau 9.000 euro pentru un sondaj de opinie – nu iti mai spun, aici, de ce PSD Timis a refuzat sa plateasca din casierie onorariul – roag-te ca cifrele sa nu fie ca acelea cu care te-ai prezentant la Bucuresti, atunci cand s-a pus in discutie titularizarea ta pentru candidatura de la CJT! Stii la ce ma refer, nu mai intru in detalii, ca nu e cazul, Titule! Pana atunci, te las sa arunci 100.000 RON din bugetul CJT pe tiparituri, tocmai ca sa combati ambrozia! Imi si inchipui cum o sa faca primarii focuri de tabara, utilizand maculatura ta, astfel incat, datorita fumului gros, sa moara de ciuda toti alergologii din Romania. Nu vreau sa fiu rau, Titule, dar sa moara capra de ciuda daca am inteles motivatia ta, lipsita de continut, ca sa nu spun de topica si logica: ”…regulamentul ne dă posibilitatea ca să venim cu propuneri de hotărâre de consiliu judeţean şi pentru bani şi pentru anumite metode care le-aţi auzit le învăţăm acuma din mers că ar fi şi din punct de vedere al substanţelor chimice posibil de diminuat ambrozia”. Si, daca tot vorbim de declaratii publice, facute doar ca sa te auzi vorbind, am un dubiu si mari semne de intrebare si vizavi de alte vorbe de-ale tale, date in contextul preluarii actiunilor de la Aeroportul Timisoara de catre CJT: ”Noi am fost de acord să dăm acțiuni către primărie, cu condiția că va rămâne partea majoritară şi cu condiţia ca managementul să fie realizat cu o persoană care să nu facă jocuri cu o persoană privată care să vină de zona Fondului Proprietatea. Am promis public că primăria va fi partenerul nostru. Nu am spus că va fi egal, atunci se ajunge la situaţia ca să fie cineva din lateral, ca dacă primarul sau şeful de CJT se supără, să ne facă cineva alte jocuri”.

Sincer, Titule, fara niciun fel de aluzie si nici in dorinta de a crea ”animozitati”, nu te inteleg! E greu sa te urmaresc, dar cred ca de vina sunt jurnalistii, care te citeaza, exact cum vorbesti!

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: