Cât de privatizat este CJ Timiș (preambul)?!?

15 feb.

Nu cu mult timp in urma, pe vremea cand frecau bancile in Opozitie, pesedistii banateni aveau poezia lor preferata, cu trimitere directa la politica sociala a pedelistilor: ”Romanul e sarac, ca-n tara lui Mubarak”! Acum, cand sunt la ciolan, totul e permis, dovada ca lozincile rostite nu au fost altceva decat o pura demagogie. Politica ieftina, nimic mai mult!

Acum, chipurile, tot pentru ”imbunatatirea nivelului de trai”, Consiliul Judetean Timis, sub bagheta presedintelui Titu Bojin, a antamat un credit de 200 milioane RON cu garantii guvernamentale, normal, pentru ”proiecte in folosul comunitatii”. Nu vreau sa comentez utilitatea acestor investitii, tocmai pentru ca nu sunt specialist in domeniu, asa ca ma feresc sa cad in capcana pesedistilor care stiu, intotdeauna, ce e mai bine pentru popor! Ce pot sa spun e ca, se vede cu ochiul liber, ca unele proiecte nu sunt de vitalitate stringenta pentru banateni. Ca atare, investitii de genul ”reparatie fatada”, ”incubator afaceri” etc nu vor avea niciun impact pozitiv asupra nivelului de trai al timisenilor! Mai mult, maxim 20% din suma care va fi imprumutata de CJ Timis, va fi folosita pentru cofinantarea unor proiecte europene, ceea ce este extrem de putin. Cert e ca, un management performant al unei institutii publice de talia CJ Timis, se masoara prin proiectele europene, atrase in folosul comunitatii. Personal, cred ca presedintele CJ Timis, pesedistul Titu Bojin, ar trebui intrebat, punctual, cate proiecte europene a scris sau a atras de cand se afla la conducerea institutiei, adica de aproape 2 ani de zile!?! Si abia apoi cate proiecte europene s-au pierdut din pricina subordonatilor sai din CJ Timis! O sa vedeti ca totul e pe minus!

Revenind la creditul de 200 mil RON, e foarte simplu sa spargi bani pe proiecte inutile si fanteziste, cu atat mai mult cu cat ratele si dobanzile vor fi platite de banateanul de rand. Se intreba cineva cati bani a gasit in visteria CJ TImis, la instalare, presedintele Titu Bojin? Inteleg ca echivalentul a circa 10 mil euro. Nu stiu daca e chiar asa, dar sunt curios cum se va incheia mandatul lui Bojin: pe plus sau pe minus! Asa cum merg lucrurile, e clar ca pe minus mare! Pana la urma e simplu sa iei 200 mil RON si sa te lauzi ca ai facut cate ceva, in loc sa atragi fonduri europene, care au conditii mult mai exigente, dar macar UE vine sau contribuie cu minim jumatate din suma…bani nerambursabili! Stiti cum e asta? E ca si cand m-as imprumuta cu 200 mil RON de la Titu Bojin sau de la Marcel Mihoc, consilier judetean compatibil, mi-as construi un palat si m-as lauda cat de smecher sunt eu si cat de multe am realizat in viata, pe fortele proprii. Evident, fara sa suflu nicio vorba ca am datorii de sute de milioane!

Nu mai vreau sa dezvolt acest subiect, dar am facut acest preambul tocmai ca lumea sa priceapa cum stau lucrurile! Incepand de saptamana viitoare, macar o data pe saptamana, in functie de cum imi va permite timpul, va voi prezenta, in circa 15-20 de episoade, pe scurt si fara sa va plictisesc, o serie de documente, contracte, grafice, facturi si ”sinteze analitice”, astfel incat sa va puteti face o idee de detaliu despre cum se sparg si se sifoneaza banii in CJT si in alte institutii publice, conduse de pesedisti. Cu siguranta, veti vedea care sunt firmele abonate la banii publici, cum au ajuns acestea la ciolan, cum se imparte banul, cine e intermediarul, de ce de la an la an sumele alocate pentru drumuri judetene pe ”IBU” sunt tot mai mari, de ce sunt scutite de taxa pe drumurile judetene firmele protejate, care e prejudiciul si mai presus de toate veti citi cu ochii dvs documente de control ascunse/disparute care, la sfarsitul fiecarui alineat evidentiaza, negru pe alb, urmatorul text: ”fapta pretabila de coruptie”!!! Asta, pe foarte scurt!

Mai mult decat atat, va voi prezenta contracte si facturi emise, chipurile, pentru ”consultanta marketing”, ”studii de piata”, ”medicina muncii” etc, incheiate intre firmele unor pesedisti de frunte, societati gestionate de membri familiei, cu diverse SRL-uri sau SA-uri, aflate sub contract cu CJ Timis, sub o forma sau alta! Practic, veti vedea ca, orice afacere mai mare, care are tangeta cu CJT, fie ca e o insitutie subordonata, fie ca e vorba de un aviz/certificat favorabil sau vreo ”interventie divina”, are in spate sau in fata un contract generalist de consultanta. Sumele sunt halucinante, ajungand chiar si la 1 milion de RON, adica 250.000 euro! Exista, deasemenea, contracte si mai mici, in functie de serviciile prestate de functionarii publici: 10.000 euro, 15.000 euro, 30.000 euro, 50.000 euro sau 75.000 euro! Normal, in RON! Si, ca distractia sa fie pana la capat, veti avea posibilitatea sa va binoclati chiar si la bilete de avion nominale, platite din banii unor companii private, care sunt sub contract cu institutiile gestionate de ”sponsorizati”. Si, mai mult decat atat, instalatii sanitare, electrice, proiecte intregi si alte lucrari edilitatare, executate MOCA, de o serie de firme de bine, doar pentru confortul unor functionari publici care, desi toata viata au lucrat la stat, au o avere imobiliara absolut de invidiat. In plus. pentru final, am pastrat o surpiza de proportii epice. Ce mai, focuri de artificii!!!

Weekend placut tuturor!

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: