Titu Bojin, mai implicat în „combinații” decât în administrație publică!

30 ian.

Acum, dupa ce s-au lamurit legaturile dintre presedintele CJ Timis, Titu Bojin, si celebrul manelist Jean de la Craiova, a venit timpul sa lasam pamfletul politic la o parte si sa trecem la chestiuni un pic mai serioase. Din punctul meu de vedere, chiar si situatia pe care urmeaza sa v-o supun atentiei e extrem de hazlie, desi unii au o parere diametral opusa! Cert e ca Titu Bojin nu si-a imaginat vreodata in viata asta ca numele sau, conexat atat in calitate de lider pe hartie al PSD Timis cat si de presedinte al CJ Timis, va depasi granitele Timisului. Si le-a depasit, ca viteza sunetului, intr-un raport oficial de 197 de pagini, care a ajuns pe tot mapamondul. Ma refer aici la raportul anual al celor de la Freeex-ActiveWatch, membra a Reporteri fara frontiere, una dintre cele mai respectate, active, serioase si impartiale agentii de monitorizare a libertatii de expresie!!!

Nu o sa intru prea mult in detalii vizavi de acest raport, intitulat ”Harta politica a televiziunilor locale”, care despica, la firul ierbii implicarea, politicului in mass-media din Romania. Nici nu o sa va spun de cate ori a pronuntat Bojin, pana si in cadrul BPJ al PSD Timis, formulari de genul ”controlam toata presa” sau ”mass-media e a noastra”, ci o sa va las sa cititi cateva aspecte interesante si, cu siguranta, veti trage concluzii savuroase. Asadar, asa cum rezulta din raportul Freex-ActiveWatc, eferitor la situatia televiziunii EuropaNova Lugoj (TEN TV), Titu Bojin se explica cu subiect si predicat ca: ”TEN TV are o situație mai puțin plăcută din punct de vedere financiar. A fost preluată de la grupul Drăgan de o persoană germană. Am încercat să-i ajut la preluare. Eu am rugat persoana să preia, să nu se închidă. Va trebui neapărat sprijin local pentru a fi o televiziune de informații de
evenimente locale, zonale în Lugoj, Făget, Recaș. Televiziunea este într-o situație delicată.” Perfect, pana aici. Practic, retinem doya aspecte mari si late: ca Bojin a ajutat TEN TV sa fie preluata de ”o persoana germana” si ca viitorul televiziunii are nevoie de ”sprijin local”, presedintele CJT referindu-se la autoritatile din zona.

Mai departe, conform raportului Freex, ”licența TEN TV a fost preluată pe data de 2 aprilie 2012 de SC Lugomedia SRL deținută de Moticică Mihai – 5% și Mihalcea Viorel – 95%. Mihai Moticică ar fi încercat după preluare să vândă televiziunea autorităților locale din Lugoj, care au hotărât de principiu, pe 12.10.2012, preluarea televiziunii. Mihai Moticică, un om de afaceri apropiat al liderului PSD Timiș, Titu Bojin – președintele CJ Timiș – a fost reținut de procurori, în martie 2013, pentru evaziune fiscală și spălare de bani. Conform datelor actualizate de CNA, pe 4.10.2013, Lugomedia SRL, deținătoarea licenței audiovizuale pentru TEN TV, îi are ca asociați pe: Olariu Daniel Gabriel – asociat principal – 95% și Olariu Ionela – 5%”. Si aici, vreau sa fac cateva remarci scurte: atat Mihai Motica cat si Mihalcea Viorel (persoana germana) sunt apropiati de Titu Bojin. Mai mult, dupa cumpararea TEN TV, conform previziunilor lui Titu Bojin, referitoare la faptul ca televiziunea are nevoie de sprijin local, oamenii presedintelui au incercat sa arunce afacerea media in bratele Primariei Lugoj, evident pentru un profit frumos, ca doar nu o fi fost degeaba. Si, in final, actualii proprietari sunt tot prieteni si parteneri de afaceri cu presedintele CJ Timis, Titu Bojin. In rest, concluziile va apartin!

Revenind cu picioarele pe pamant si mai in amonte de Bega, azi, in plina febra a europarlamentarelor si in maxima criza economica, ca un comunicator bun ce e, Titu Bojin le-a comunicat supusilor din judet ca PSD Timis a decis sa cumpere sediul in care isi desfasoara activitatea. Adica, intr-o cladire evaluata la suma de 700.000 euro! Ce sa mai creada oamenii, cand nu au nici ce sa puna pe masa? Ca Bojin e dispus sa scoata din joben sute de mii de euro, dupa care merge la cersit de voturi pentru europarlamentare, cu placa ca e in asentimentul banatenilor si ca le intelege greutatile de zi cu zi?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: