De Craciun, PSD Timis vrea (re)evaluarea directorilor de deconcentrate

7 dec.

Acum, la final de an, dupa zeci si sute de promisiuni electorale, USL Timis recunoaste ca, desi a colectat voturi en-gros de la banateni, Guvernul Ponta ne trateaza ca pe un soi de echipa de fotbal de divizia C. Imi aduc aminte cu placere de Titu Bojin, inca presedinte al CJ Timis, cum se milogea in campania trecuta pentru fiecare potential vot al USL, argumentant ca „vrea sa stea la masa bogatilor, cand se impart fondurile bugetare”. Mai mult, „sa bata cu pumnul in masa viitorului guvern uselist” pentru drepturile oamenilor din Banat. Iata ca, zilele trecute, dupa un alt drum de Bucuresti, de unde s-a intors iar cu coada intre picioare, Bojin se recunoaste, un mare invins, alaturi de Nicolae Robu. Ba chiar o da la intors, chipurile, cum ca fondurile guvernamentale nu ar fi chiar atat de vitale Timisului! Parodie si comedie, nu alta! O afirmatie de-a dreptul halucinanta. Ma intreb cand vorbea serios Titu Bojin: atunci cand cerea voturile pentru fonduri guvernamentale sau acum cand, dupa ce a fost trimis la plimbare, spune ca banii de la Bucuresti nu sunt chiar atat de importanti? Un adevarat delir verbal!?!

Si ca sa-si mai omoare timpul cu ceva, nu de alta, dar sa vada lumea ca PSD Timis este o filiala serioasa, care se preocupa de soarta oamenilor, in special cu masurile de protectie sociala (?!?), Titu Bojin a inventat cea mai tare comisie din toate timpurile si din istoria social-democratiei post-decembriste. O comisie care sa evalueze capacitatile profesionale ale tuturor directorilor de deconcentrate, intrati la ciolan pe grila PSD Timis! Si, ca toate lucrurile sa fie clare si transparente, Bojin l-a pus in fruntea comisiei de (re)evaluare pe consilierul judetean Marcel Mihoc. Asta ca sa nu existe discutii si interpretari rautacioase, cunoscut fiind faptul ca Mihoc este un tip absolut intransigent in ceea ce priveste organizarea si evaluarea profesionala a personalului pesedist, care a acces la functii publice, odata cu preluarea puterii de catre USL! Singurul care nu a reusit sa razbata in schema cu functii a fost insusi Mihoc, tocmai pentru ca Bojin i-a tras presul de sub picioare, chiar in ultima clipa si abia dupa ce s-a vazut cu toti sacii in CJT, aruncandu-i doar hrana rece si firimituri! Iata inca un motiv pentru care consilierul judetean, unul dintre cei mai aprigi sustinatori si lobbisti dezinteresati ai celor de la Prospectiuni SA, care ne gauresc si ne bubuie judetul, nu poate fi acuzat de blat!?

Acum, lasand gluma la o parte si revenind la comisia-fantoma de evaluare a muncii directorilor pesedisti, trebuie punctate anumite aspecte haioase, vizavi de graba cu care s-a infiintat aceasta. In primul rand, nu exista niciun mecanism legal, statutar, procedural sau ce altceva vreti dumneavoastra, prin care un partid, fie chiar si PSD Timis, sa faca asemenea evaluari prin institutiile deconcentrate. Sunt convins ca, acum, desi nu s-a exprimat concret si nici coerent, Bojin va spune ca s-a referit strict la evaluarea politica, nu profesionala, a directorilor de deconcentrate. Indiferent cum o da de gard, tot abuz de putere se numeste, cu atat mai mult cu cat, in urma cu o luna, prin votul convarsitor al BPJ al PSD Timis, inclusiv prin votul lui Marcel Mihoc, presedintele Bojin a fost trimis la plimbare, carma partidului fiind preluata de Ion Mocioalca si Adam Craciunescu! Asa ca, nu mai fac nicio referire la ultima conferinta de presa a „liderului” Bojin, evident una statutara si legitima, nu? Revenind la trairile securistice si de control ale lui Titu Bojin, nicio alta organizatie pesedista nu a lansat public asemenea aberatii! Si nici nu a avut asemenea derapaje…de supraveghere! Pana la urma, orice evaluare in interiorul unui partid din lumea aceasta se face doar pe baza activitatii POLITICE, ceea ce inseamna, evident, ca amenintarea lui Bojin, care a spus ca „cei care nu corespund vor fi schimbati in 2014”, este un abuz fara precedent si o presiune asupra unor directori, care au ocupat posturile prin concurs! Poate stie presedintele CJT ca oamenii acestia au ocupat functiile altfel, decat prin concurs pe la ministere sau agentii!?! Daca da, sa iasa in fata si sa spuna!

Si ar mai fi ceva de spus, asta in contextul in care Titu Bojin si compania iubesc jocurile de imaginatie si de inteligenta. Ce ar fi daca, intai si intai, asa cum ar fi normal intr-o tara civilizata, primul (re)evaluat ar fi Titu Bojin? Chiar si gasca din jurul domniei sale, ca asa ar fi corect! Sa vina Bojin si compania si sa spuna ce au facut, politic si profesional, ca banatenii sa o duca mai bine!?! Unde sunt locurile de munca promise? Unde sunt investitiile in Timis? Unde sunt banii si fondurile europene? Unde sunt spitalele, stadioanele si salile de sport? Si multe altele…

PS: Primul care a reactionat pe unde radio si TV, in ce priveste evaluarea directorilor pesedisti, a fost Adam Craciunescu. Mesajul a fost unul clar si scurt: partidul nu evalueaza directorii, ci este preocupat de respectarea programului de guvernare! Guvernul, ministerele, autoritatile si agentiile nationale fac evaluarea directorilor din teritoriu. Altfel spus…

Un răspuns sa “De Craciun, PSD Timis vrea (re)evaluarea directorilor de deconcentrate”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Începe dinamitarea Timișului! | VioBota - decembrie 7, 2013

    […] Aparent fără legătură, vă recomand acest TEXT! E foame de bani… […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: