Primarul Robu are mari probleme cu Excel-ul fratilor Cristescu!

28 nov.

Imediat dupa ce a castigat procesul cu ANI, asa cum era de asteptat, ba chiar prognozat, primarul Timisoarei, Nicolae Robu, a inceput sa arunce sageti, in special in doua mari directii. Fara niciun dubiu, mesajele subliminale ale edilului au fost adresate, fara subiect si predicat, catre jurnalistii critici si, evident, catre „grupuri economice”, trimitere directa, dar nearticulata, la fratii Marius si Emil Cristescu, patronii Bega Grup. Nici nu s-a racit bine cerneala pe decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie ca, a doua zi, la ceas de seara, primarul Robu a scos din joben. „intamplator”, o lista cu cei mai mari datornici la bugetul local, referindu-se strict la persoanele juridice. Motivul? Chipurile, sa puna presiune pe debitorii municipalitatii! Chipurile, sa trezeasca constiinta vie din randul patronatului! SI uite asa, cu un aer pasoptist si plin de elan munictoresc, neprecupetind niciun efort, uselistul a infierat cu manaie proletara o insiruire de firme, carora le-a batut obrazul, in direct si la ore de audienta, ca, daca si-ar plati datoriile catre bugetul local, unele strazi din Timisoara ar putea fi reparate mult mai repede. Evident, fara dubii, prezentarea listei de top 10 rusinica datornici la bugetul local a fost facuta tocmai pentru a masca tinta: Grupul Bega SA. Pozitia 2 pe lista lui Robu, cu un debit de circa 900.000 euro!

Primul care a reactionat la „demascarea” lui Robu a fost Emil Cristescu care, intr-o maniera eleganta si fara patima, s-a rezumat la a spune doar ca „este o greşeală de interpretare a datelor pe care le-a primit domnul primar”. Si ce sa vezi? Azi, primarul Robu s-a dat jos de pe balaur, probabil la presiunea „grupurilor economice”, care au acuzate de neplata taxelor la bugetul local, si a recunoscut ca totul este o mare eroare. Practic, o mare vrajeala!!! Pe scurt, Exceleanta Sa, Robu Nicolae, ne povesteste ca totul a fost o regretabila eroare de EXCEL!!! Si, totusi, datoria firmelor ramane, dar ca este mult mai mica. In unele cazuri, de zeci de ori mai mica! Este cat se poate de evident ca Robu a comis o gafa de proportii, in incercarea de a plati polite, fie ca recunoaste fie ca nu! La fel de evident este faptul ca erata primarului Robu nu este altceva decat un soi de drept la replica, mai ales in contextul in care municipalitatea a fost amenintata cu procese de calomnie in val. Clar, pentru prejudicii de imagine! Nu ma refer la Bega Grup neaparat, ci si la o serie de alte firme de prestigiu din Timisoara, cum ar fi Coca-Cola, Timcon, UMT, Monlandys…societati cu traditie si care au creat pentru banateni sute, daca nu mii de locuri de munca!!! Ca sa nu mai vorbim aici si de secretul fiscal, care interzice „beneficiarilor”, in speta Primaria Timisoara, sa divulge data cu caracter confidential.

Oricum, in acest context de cacao, este de asteptat ca, intr-una din zilele urmatoare, Robu sa revina cu un alt tip de comunicat de presa, in care sa anunte ca fratii Cristescu de la Bega Grup au fost, pana la urma, sponsori importanti ai campaniei sale electorale pentru fotoliul de primar al Timisoarei. Nu ar fi exclus, in logica ultimelor situatii hilare! Una peste alta, in acelasi ton, dupa „asta are, asta n-are…asta e castigatoare” am aflat, tot azi, ca Primaria Timisoara nu mai cumpara niciun bloc de locuinte sociale de la BRD. Asta, dupa ce, in urma cu cateva zile, Maria SA Robu a anuntat ca, in mandatul domniei sale, pentru prima data dupa Revolutie, PMT va cumpara, cu 900.000 euro, un numar de sute de garsoniere cu 6.000 euro bucata!!!

Si atunci stau sa ma intreb: in cine naiba sa mai ai incredere, cand vine cu vesti bune?

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: