Fericirea lui Robu si ascensiunea lui Iovescu. Studii de caz.

26 nov.

Si uite asa, acum, mai ales dupa decizia definitiva si irevocabila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, nimeni nu mai poate sa-l conteste pe primarul Nicolae Robu, in ceea ce priveste problema incompatibilitatii reclamate de Agentia Nationala de Integritate.  Primarul Timisoarei este, cel putin pana la ora actuala, primul si singurul demnitar/persoana publica care a castigat lupta cu ANI. Pe bursa zvonurilor ultrascurte, se vehiculeaza ideea potrivit careia procesul a fost castigat de Robu (si) datorita scandalului declansat, chiar de acesta, in legatura cu viceprimarul PSD Traian Stoia. Se pare ca primarul a speculat bine teama cu grupurile de interese economice, in speta Grupul Bega si, cu un mic sprijin punctual, a iesit castigator, fiind gata, asa cum tot declara, sa isi ia zborul! Cert e ca PSD a iesit bine sifonat din batalia cu Nicolae Robu, una dintre cauze nefiind legata de partid sau de grupul consilierilor pesedisti, ci de faptul ca Traian Stoia, un personaj simpatic si bine intentionat, a fost consiliat gresit si dus pe cai mediatice infundate. In ciuda audientei! Am curajul sa anticipez ca, daca PSD Timis nu schimba starea de fapt si nu isi pune in evidenta punctele tari, ma refer direct la schimbarea viceprimarului Stoia, dupa sarbatori, atunci la europarlamentarele de anul viitor ar putea sa piarda la scor in Timisoara. Ca sa nu mai vorbim de 2016, cand „zburatorul” Robu isi va adjudeca, fara niciun stres, al doilea mandat de primar al municipiului, daca va mai candida…

Un alt personaj care nu mai poate fi contestat, e adevarat din categoria debutanti, este tanarul Alexandru Iovescu, primvicepresedintele TSD Timis. Iovescu a fost ales purtator de cuvant al PES Activists la nivel national, la finele saptamanii trecute. Succesul tanarului survine dupa ce, aici la nivel judetean, a reusit, recent, sa castige o batalie de palmares cu experimentatul Titu Bojin, care l-a vrut exclus din partid. Motivul nu e legat de doctrina sau de vreo fapta dubioasa a lui Iovescu, ci e strict legat de un biznis, unde a avut interes si CJ Timis, condus de Bojin. Din pacate pentru presedintele CJT, tanarul Iovescu s-a invartit de pe o zi pe alta de o suma frumusica de bani, prin contract si nu la negru, iar Bojin a ramas cu buzele umflate si cu ochii sai albastri in soare, desi grupul de afaceristi cu sediul in CJT avea totul pregatit: firma, licitatie, spatiu si lichidator antamat. Nu a fost sa fie! Astfel, Alex Iovescu demonstreaza ca si tinerii pot sa faca bani, fara sa se foloseasca de pozitia publica, asa cum fac unii dinozaurii de campie pesedisti.

Pentru ca tot am vorbit despre Titu Bojin, va anunt ca acesta se afla la Bucuresti, unde se chinuie sa justifice unde s-au scurs 7,7 milioane RON pentru deponeul ecologic de la Ghizela si alte 8 milioane de RON pentru drumurile judetene. Adica aproximativ 4 milioane de EURO!!! Vorbim despre bani care se vor imputa CJT, pe corectie bugetara.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: