De ce a ajuns PSD Timis un soi de butic ambulant?!

27 Iun

In primul rand din cauza oamenilor care-l conduc, acum. In loc de bilant, la un an de zile de mandat, PSD Timis are o singura tema: strangerea cotizatiilor colosale, impuse de niste cerberi, unicul scop fiind acela de a finanta lucrarile efectuate la palatul in care s-a mutat organizatia, in aceste vremuri de criza. Spectacolul colectei pesediste a ajuns pana si in presa centrala, ceea ce era de asteptat, avand in vedere ca unii sunt exasperati de stilul acesta de conducere. Ce program de de guvgernare locala? Ce proiecte? Ce audiente cu cetatenii? Nimic! Totul se reduce, in aceste momente, strict la cotizatii. Asa ca nu e de mirare ca toata lumea are impresia ca PSD Timis e un fel de „Bingo Palace”, ca tot le place unor copii de politicieni sa joace poker, pana noaptea tarziu, paziti de bodyguarzii unor interlopi!

Colac peste pupaza, parca pentru a confirma toate zvonurile si rumorile, lugojenii din PSD Timis s-au facut de mirul lumii, dupa ce au fost deconspirati si dovediti ca mari invartitori ai banului public de la CJT. Pe departe, cea mai comica situatie in aceasta speta, care e abia la inceput, s-a inregistrat in momentul in care Calin Dobra, in calitate de vicepresedinte al CJT, a fost turnat mai rau ca intr-o sectie de prelucrare a aluminiului. Nici mai mult nici mai putin, in carca lui Dobra sunt puse vreo 12 milioane de euro, bani publci care au ajuns la un grup de firme. Mereu aceleasi! Nu ar fi de mirare ca, in curand, tot ceea ce inseamna ecologizarea gropilor de gunoi din Timis (IRIDEX Bucuresti) sa sparga tot in capul lui Dobra, managementul deseurilor de la Ghizela, acum ca se da direct la Retim, sa fie tot o problema de-a lui, asa cum pana si cablurile electrice de sute de mii de euro, care au fost distruse de rozatoare, sa ajunga tot in curtea aceluiasi vicepresedinte. Personaj despre care prietenii apropiati, cu care isi petrece chefurile si noptile, spun ca s-a specializat in dedicatii lautaresti si paranghelii interminabile cu tot felul de guriste.

Cat despre faptul ca Timisoara ar mai avea o sansa sa devina capitala culturala europeana, e greu cu asemenea personaje. Asa ca, nu pot decat sa ii dau dreptate colegului meu, Vio Bota, care a tras un semnal de alarma. Pe semne, ca alarma trasa, in mod public, de Vio Bota nu a ramas fara reactii, textul sau cat si toata argumentatia fiind prelata si de alti colegi. Personal, sunt de parare ca de vina e si Primaria Timisoara, unde Nicolae Robu face un circ permanet, semn ca nu teatrul primeaza la PMT ci „Globus”. 

In aceste conditii, nu e de mireare ca municipiile Cluj-Napoca si Iasi sunt cu mult inainte Timisoarei.

Anunțuri

Un răspuns to “De ce a ajuns PSD Timis un soi de butic ambulant?!”

  1. alin gorscovoz Iunie 30, 2013 la 4:01 pm #

    Ce ai scris este valabil la toate partidele politice din Timis ; s-au transformat in buticuri de cartier (unde gasesti doar lucruri marunte si ieftine ) . Nu va surprinde ca un centru universitar ca Timisoara , cu facultati renumite , partidele politice locale nu „produc” valori pe plan national (lideri de opinie , ministrii etc. ) . In anii ’90 mai aveai un ministru la Agricultura (guvernarea PSD PUNR ) , Sanatate (guvernarea CDR 1996-2000) secretari de stat etc. iar acuma absolut nimic . Fa o analiza la principalele partide politice (PSD,PNL,PDL ,PNTCD) a componentei Birourilor de conducere locale cu cele existentente in acei ani si vei fi socat de diferentele constatate . Ce rezultate vrei de la acei oameni care majoritatea sunt doar „aplaudaci ” , „sforari” si asteapta doar ciupeli . In In perioada viitoare voi face o retrospectiva a acelei perioada 1990-2000 si veti vedea cine au fost personalitatile politice care au creat o astfel de stare si „produsele ” lor care acum incearca sa conduca orasul si judetul (unii sunt in functie si acum , iar altii au parasit scena politica bineinteles intr-un mod penibil ) .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: