Uber alles: Nicolae Robu al Romaniei!

25 mart.

Asa, daca stai sa-l asculti pe primarul Nicolae Robu, care debiteaza zilnic cate o snoava, ai impresia ca edilul Timisoarei chiar se pricepe la toate. La prima impresie, Robu a inventat mersul pe jos, gaura la macaroana, alfabetul, tabla inmultirii si, de ce nu, logica de trei simpla. Ca de fizica cuantica, nu mai are rost sa vorbim! Fara doar si poate, primarul Robu este un om plin de bune intentii si pus pe fapte marete pentru comunitate, doar ca, din cauza precipitarii, socotelile din targ nu se potrivesc, niciodata, cu cele de acasa. Si asta pentru ca, asa cum spuneam mai devreme, Nicolae Robu se pricepe la toate, in special la proverbe romanesti care, pana la urma, ca un bumerang, se intorc impotriva domniei sale. Si ca sa vedeti ca e asa, cititi cu atentie si interviul deputatului Sorin Grindeanu, reales presedinte al PSD Timisoara, in urma cu doua zile.

De cateva zile incoace, Nicolae Robu e extaziat, la modul cel mai profund si concret, ca si-a tinut promisiunea fata de electoratul timisorean. In sensul ca a desfiintat Telpark-ul! Corect din punct de vedere morfo-sintactic! Si doar atat! Si asta pentru ca, in fapt, Robu a pus lacatul pe Telpark, dar a infiintat Timpark. Adica, a schimbat doar denumirea si si, cu o investitie serioasa, sute de indicatoare publice cu insemnele Timpark, tocmai pentru a le inlocui pe cele vechi ale Telpark. Acum, evident, Robu este extaziat de reusita sa. Se vede pe Facebook, unde face tot soiul de sondaje si calcule, dupa algoritmi stiuti numai de domnia sa. Iata cel mai elocvent exemplu: in 5 zile, Timpark a avut 5000 de parcari cu SMS, pe 160 de strazi ale municipiului. Adica 1000 pe zi. Robu spune ca este o reusita, intrucat diferenta de pana la 120.000 de masini, inmatriculate in Timisoara, sunt posesoare de abonamente! Oricum, daca are cineva curiozitatea, in baza legii de acces liber la informatii de interes public, sa puna mana pe telefon si sa ceara ADP, societatea care gestioneaza sistemul Telpark/Timpark, numarul exact de abonamente de parcare, o sa concluzioneze ca cineva viseaza frumos, acolo sus, in stratosfere! Important este ca primarul Robu sa fie linistit ca sistemul Timpark a adunat 500 like-uri pe facebook, ca pensionarii se descurca cu sistemul de parcare si ca, evident, are confirmarile acestor fapte chiar de la…frizerie! Asta cu frizeria si ca batrana, mi-au placut cel mai mult!

Revenind la oile noastre, dupa episoadele cu cainii comunitari, artistii plastici, Spitalul Militar, stadionul CFR, Timpark si toate cele, acum cateva zile, primarul Robu a dat cu mioritele de gard si in cazul celor de la Strabag, acuzandu-i ca au dat bir cu fugitii si au lasat Timisoara decopertata si plina de gropi. Evident, tonul primarului vizavi de Strabag a fost identic cu cel folosit si in cazul conducerii Spitalului Militar. Adica, ultimativ, amenintator si fara posibilitate de impacare. Dupa tifla data Strabag, la nici doua zile, Robu, in stilul consacrat, schimba discursul si anunta norodul ca totul este sub control cu drumarii! Mai mult, timisorenii au fost informati ca e bine sa stea linistiti si sa nu se agite prea tare, tocmai pentru ca Robu s-a impacat cu cei de la Strabag!

Ca de Spitalul Militar Timisoara, adica de tot circul facut de Nicolae Robu, nu mai are sens se vorbesc! Nu numai ca Dermatologia nu se muta in spatiul armatei, ba din contra, militarii se extind cu noi sectii! Cat despre cainii comunitari, tocmai pentru ca populatia Timisoarei este consultata doar pe Facebook, nu prin dezbateri publice, asa cum cere legea, ideea edilului Robu, de a steriliza tot ce misca prin tufis, mai are o problema. Una mare, cu societatea civila, recte Asociatia Pro Democratia! Unde mai pui ca, pe acelasi discurs „impaciuitor”, Robu si-a pus in cap toti artistii din Timisoara – si nu numai – cand a cerut marirea chiriilor pentru galeriile de arta din orasul de pe Bega?!?

PS: Acum, ca la PSD Timisoara s-au terminat alegerile, a iesit la suprafata si adevarul pe care vi l-am spus in urma cu cateva zile. Si anume faptul ca, indiferent ce spune Traian Stoia sau cat de buna este parerea domniei sale despre propria persoana, viceprimarul Timisoarei nu are nicio trecere in randul membrilor de partid. Pe scurt, Stoia nu a fost votat vicepresedinte al PSD Timisoara, tocmai pentru ca s-a retras in ultimul moment de pe liste, fiind convins ca va lua bataie la scor si ca nu va aduna mai mult de 5 voturi. Asa ca povestea aia ca „PSD m-a nominalizat ca viceprimar, pentru ca nu avea un om mai bun” e pentru cafeneaua de la parterul Hotelului Timisoara, acolo unde s-a si facut trocul politic. Cat despre recomandarea dr. Florin Barsasteanu, facuta viceprimarului Stoia, concluziile va apartin!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: