Titu Bojin are tot respectul meu!

30 ian.

Regret sa spun ca, in lumea politico-administrativa banateana, respectul, cuvantul dat si valorile morale au ajuns undeva la periferia vocabularului, atata timp cat cei care mai cred, inca, in oameni cu coloana vertebrala, ajung sa fie catalogati drept fraieri sau guvizi de apa dulce. In politica locala, golania, miniciuna si smecheria sunt calitati umane, unanim acceptate, care deschid usi si antameaza afaceri grase.

In calitatea sa de presedinte al PSD Timis si lider al CJT, Titu Bojin a sustinut, in mod public, ca „infractorul de drept comun” Dorin Candea, care are in spate doua condamnari penale ale Justitiei pentru fapte reprobabile si rusinoase, sentinte definitive si irevocabile, are…tot respectul sau. Ba mai mult, acelasi lider judetean, a declarat ca se gandeste, la modul cel mai serios, sa-l promoveze pe Candea, intr-o functie publica, probabil, din vara acestui an. Un Dorin Candea care a aparut in dosarul Clanul Bahaienilor, al carui lider, Sergiu Bahaianu, a fost trimis in judecata, alaturi de alte 13 persoane pentru fraude fiscale si comandarea mai multori omoruri!!! O nimic toata, care merita tot respectul unui lider judetean! Mai mult, un Dorin Candea despre care mass-media scria ca se ocupa de trafic de influenta si recuperari de debite! Evident, pentru tot acest vals, presedintele CJ Timis, Titu Bojin, merita respectul meu!

Este clar ca articolul de presa, in care Bojin vorbeste de respectul pe care i-l poarta lui Dorin Candea, nu este altceva decat un certificat de buna purtare, in alb, menit sa deschida o serie de usi fostului pedelist. Practic, ca toata lumea sa inteleaga – in special, interlocutorii publici – ca acest Dorin Candea are girul presedintelui CJT, in orice spune, in orice face, in orice intreprinde. Simplu ca buna ziua! La ora actuala, Dorin Candea este seful de cabinet al senatorului PSD, Matei Suciu si sta lipit de acesta, non-stop si zi-lumina! Ca o umbra, astfel incat toata lumea sa priceapa si sa vada ca Dorin Candea se bucura de imunitate si protectie! Ca e vorba de Ziua Unirii, ca sunt chefuri, ca sunt sedinte de partid, intalniri la CJ Timis cu parlamentarii, Candea e prezent ca bodyguard si sofer de lux! Normal, din nou, pentru strategie,Titu Bojin merita respectul meu!

Mai nou, dupa ce circul cu Candea, a devenit subiect national, senatorul Matei Suciu a aruncat pisica moarta, in curtea lui Titu Bojin, sustinand, aproape printre lacrimi si sughituri, ca liderul CJ TImis i l-a bagat pe Candea pe gat, atat in campania electorala cat si la cabinetul senatorial! Probabil ca asa a si fost, avand in vedere relatia veche dintre Bojin si Candea, dar si unele inscrisuri sub semnatura privata dintre cei doi! Totusi, mi-e greu sa cred ca tot Titu Bojin l-a rugat pe senatorul Matei Suciu sa intre in cantonament pe la Hotel Marriott sau pe la ministere ca sa-i prezinte in lumea buna, atat pe Dorin Candea cat si pe prietenul intim al acestuia, Florin Jupanu, acesta din urma client fidel al organelor fiscale! Pentru pasa in lung de linie, presedintele CJ Timis are, iarasi, tot respectul meu!

Sincer, chiar si pentru limbajul colorat si viu, recte cine nu-i cu noi e impotriva noastra si ne pis… pe el sau il fu… in gura – nu am facut decat sa citez matematic vorbele de duh – presedintele CJ Timis, Titu Bojin, are respectul meu. Il tine la tavaleala si e barbat – absolut de apreciat! Chiar si pentru faptul ca, mai nou, mafia cerealelor si a carnii din Banat sta la masa cu liderii PSD Timis, nu e un lucru de condamnat ci, din contra, atat timp cat vorbim de economia de piata si de capitalul rulant. Am folosit doi termeni tehnici, tocmai pentru ca sunt convins ca, avand doctoratul in economie, Titu Bojin va intelege exact valentele cuvintelor, fara a mai fi nevoie de „traduceri rautacioase” din partea altora! Oricum, despre situatia consilierului local PSD Timis, Andrei Petrisor, nu mai zic nimic!

Deci, pe scurt, pentru toate cele enumerate mai sus, Titu Bojin are respectul meu. Chiar si pentru filmuletul de mai jos. O pelicula corecta, dreapta si cu un mesaj clar si coerent, asa cum ii sta bine unui adevarat lider de judet si de partid! Ca intre timp lucrurile s-au schimbat, nu mai conteaza. Ceea ce conteaza este faptul ca Bojin, repet, are tot respectul meu…

Reclame

Un răspuns to “Titu Bojin are tot respectul meu!”

  1. Shumy ianuarie 30, 2013 la 2:51 pm #

    Si respectul meu il are.Toata lumea il respecta pe acest oracol agricol al banatului.El e un om de maxim caracter,mai ales cu oamenii apropiati.
    Bojine,pe ghilotina ta scrie un nume de sfant: Sfantul Ilie.
    Prietenii stiu de ce.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: