Consilierul local Andrei Petrișor, o piatră de moară la gâtul PSD Timiș

18 ian.

Toată țigănia asta cu Andrei Petrișor, în calitatea sa de consilier local PSD Timiș, trebuie să înceteze. Urgent și fără alte comentarii de prisos! Au trecut mai bine de cinci zile de când Andrei Petrișor, fiul celebrului Petre (Pupu) Petrișor, fost președinte al Tribunalului Timiș, s-a trezit la poarta casei cu procurorii de la DIICOT și cu o armată de polițiști. Vizita nu a fost una de protocol, ci legată de o evaziune fiscală de circa 2 milioane de euro, realizată cu complicitatea unor rromi din Strehaia și grație unor facturi fictive, puse în circuitul contabil și economic. Practic, rromii despre care auzim, de mai bine de jumătate de an la televizor și care au tras după ei în Justiție o grămadă de alți oameni de afaceri, care au apelat la serviciile lor, inclusiv pe Rodica Vlad, celebra patroană a lanțului de farmacii ”Vlad”.

Revenind, deși a trecut aproape o săptămână de la acest incident public, care a atras în vâltoarea națională un consilier local PSD, filiala bănățeană a social-democraților nu a reacționat în niciun fel. Nu am văzut, așa cum era normal și firesc să fie, luări de poziție vehemente împotriva tânărului Andrei Petrișor, nu am văzut suspendări din funcție, nu am auzit de excluderi și nici măcar de o simplă și banală autosuspendare pe perioada cercetărilor. Că dl. Petrișor JR trage după el, în sens negativ, și PSD Timiș, asta nu mai contează, atâta timp cât pesediștii lui Victor Ponta stau în chirie, în ditamai sediul de pe Bv Eroilor de la Tisa, tocmai la consilierul local. O mâna spală pe alta – oricum, ceva în genul acesta! Și, de parcă nu ar fi fost îndeajuns că Andrei Petrișor a fost vizitat de procurorii DIICOT și invitat la declarații la Mehedinți, la câteva zile am mai aflat, tot din surse publice, că tânărul consilier județean a fost bancherul personal al clanurilor țigănești, în mult discutatul caz al casei Muhle din Timișoara. Împrumutul a fost de circa 450.000 euro! Și, pentru că tot se practică dezvăluirile în cascadă, ieri, am aflat că același Andrei Petrișor, în calitatea sa de consilier județean, a plecat din ancheta DIICOT Mehedinți, plătind o cauțiune de 3 milioane RON. Adică, 700.000 euro! Evident, PSD Timiș susține, peste tot, că Andrei Petrișor este…nevinovat! Ba că a fost invitat la declarații dintr-o eroare, ba că asociatul său, Tiberiu Petrișor, reținut în același dosar, nu este unchi, ci e doar o coincidența de nume și câte și mai câte! Doar ca să nu-l excludă! Un joc de rol, penibil și patetic, care nu face altceva decât să demonstreze că PSD Timiș nu mai are nici măcar o pereche de ouă! Sau poate că legăturile (in)vizibile dintre acest Andrei Petrișor și liderii PSD Timiș sunt atât de strânse și puternice, încât acestea nu pot fi rupte, nici măcar după o slujbă maraton, ținută de însuși Paisie Lugojanul!

Și mai este ceva putred în Danemarca: faptul că, la un asemenea scandal mediatic, rulat în toată mass-media din România, PDL Timiș nu a reacționat din postura sa de partid de opoziție. Practic, filiala lui Constantin Ostaficiuc (sau ce a mai rămas din ea), tace ca mortu-n cucuruz și nu profită de această situație. Deloc! Mai mult, pedeliștii se comportă ca niște indivizi orbi, surzi și insensibili. Ca să nu spun altcevca! Apropo de reacția publică, mai țineți minte când PDL Timiș a trecut prin scandalul monstruos în care a fost implicat pedelistul Dorin Cândea, din postura sa de director al RAR Timiș? PSD Timiș a recționat virulent, ce-i drept doar prin vocea lui Sorin Grindeanu, acuzându-l pe acesta că este…”un infractor de drept comun”, tocmai pentru că pedelistul a suferit, în trecutul său glorios, două condamnări penale, mari și late. Mai mult, tot prin vocea lui Grindeanu, PSD Timiș i-a cerut lui Dorin Cândea demisia! Acum, nu mai contează că, la nici câteva luni de la acel eveniment public, dl. Cândea a fost primit cu brațele deschise în PSD Timiș, că unii l-au vrut candidat la deputați din partea USL pe colegiul Jimbolia, că unii îl vor acum prin Biroul Permanent Județean (chipurile, că a destructurat PDL), că îl vor în funcții de conducere pe la nu știu ce instituții publice. Așa e politica: azi îl înjuri, mâine îl lași să zburde, chiar și pe la ADETIM!

Ca și conlcuzie: în cazul Andrei Petrișor, PSD Timiș tace profund, în timp ce PDL Timiș, sub aripa lui Constantin Ostaficiuc, se face că nici nu vede, dar nici nu aude! Chiar nu e grav că un consilier local a fost vizitat de DIICOT, ca numele lui e legat de o evaziune fiscală de 2 milioane euro, că asociatul său a fost reținut, că pesedistul a plătit cauțiune de 700.000 euro ca să circule în libertate, că a împrumutat 450.000 euro la rromii care au devastat casa florarului imperial Muhle, că PSD Timiș l-a propus secretar de stat, chiar cu o zi inainte de a-l întreba procurorii de sănătate, că tânărul mai este implicat într-un dosar de santaj sexual, că are un parc de mașini de aproape jumătate de milion de euro, că este regele pastilelor de slăbit cu sebutramină din China și multe altele.

Exclus! Andrei Petrișor este un adevărat social-democrat și se mulează perfect pe statutul partidului!

Publicitate

Un răspuns sa “Consilierul local Andrei Petrișor, o piatră de moară la gâtul PSD Timiș”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Titu Bojin viseaza. Si viseaza frumos! « Interzis cardiacilor şi dependenţilor de diazepam - ianuarie 23, 2013

    […] pana acum nu a facut-o – si sa ne spuna, la fel de frumos cum a vorbit despre Dorin Candea, ca Andrei Petrisor, consilierul local PSD calcat de DIICOT, este un fel de Alba ca Zapada, ca nu va fi exclus din partid si ca ar fi fost cel mai nimerit sa […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: