A crapat scena sub „greutatea” discursurilor USL Timis!

26 nov.

Am trait sa o vedem si pe asta: la Ciacova s-a rupt scena sub „greutatea” discursurilor candidatilor USL! La propriu! Asa ca nu a fost decat un pas ca toata lumea sa vorbeasca despre semne rele si descantece. Pana la urma, nu e de mirare ca o scena de camin cultural s-a rupt cu totul, atata timp cat toti candidatii si sustinatorii USL Timis s-au inghesuit ca sardele pe cativa metri patrati de lemn de brad. E trist ca politicienii banateni nu au invatat nici macar acum, in ceasul al doisprezecelea, sa le vorbeasca oamenilor de la acelasi nivel, ci doar din inaltul scenelor si doar prin puterea difuzoarelor si boxelor. Mai mult, niciunul dintre candidatii USL Timis, in afara de Ilie Sarbu, Catalin Tiuch si Cosmin Costa, nu interactioneaza cu sala si nici nu se misca, in timpul discursurilor, printre oamenii de la care,nu-i asa, asteapta votul ca sa ajunga in Parlamentul Romaniei! Ba din contra, de la inaltimea scenei, unii recita discursuri, iar altii cersesc voturile din mediul rural, intr-un mod absolut patetic. Mai ca-ti vine sa plangi sau sa razi – in functie de situatie si vorbitor – cand ii auzi cate au facut ei pentru tara romaneasca, cum s-au sacrificat ei pentru popor, cum au stat pe la usile ministerelor ca sa aduca apa si canal in comunitati si cate si mai cate! Evident, toate sunt povesti de adormit copiii!

E trist ca, desi avem alegeri uninominale, valoarea personala a candidatului e greu de masurat, atata timp cat toti „atletii”, care s-au aliniat la start, nu stau singuri si cu incredere pe materialele publicitare. Si ca sa revin la idee, toti candidatii, s-au lipit pe banere, mashuri, pliante, flyere, scrisori, masini, autocare, pixuri, galeti, pungi, fulare, ace, bice si carice de imaginea premierului Victor Ponta, de ce a lui Crin Antonescu, de cea a presedintelului CJ TImis, Titu Bojin si, nu in ultimul rand, de cea a primarului Timisoarei, Nicolae Robu. Pardon, mai exista o exceptie, cea a senatorului Ilie Sarbu, de imaginea caruia s-au agatat, ca disperatii, deputatii USL Dorel Covaci si Sorin Stragea! Am auzit, totodata, intr-o serie de discursuri publice, repetate pana la ilaritate, cat de prieteni de familie sunt unii candidati cu familia Victor Ponta, cum se viziteaza, cum isi petrec concediile impreuna si cate si mai cate! Si stau sa ma intreb, atunci: candideza Bojin, Ponta, Robu sau Antonescu?

Revenind la scena, evident, am glumit la inceput cand am spus ca lemnul de brad a crapat din cauza greutatii discursurilor de la Ciacova! Da de unde! Poate din cauxa greutatii candidatilor si sustinatorilor USL! Pana la urma, e bine ca nu s-a intamplat o tragedie si mai mare! Oricum, trezorierul PSD Timis, Pavel Kasai, a scapat la milimetru de Sectia de Ortopedie. Ca sa nu va mai spun ca, in momentul in care scena a crapat, copiii zburau prin aer, panica se instaurase, iar Sabin Bociu, tronful de duba din Jebel, indemna populatia la calm cu „mesajul subliminal”: s-a rupt si asta e!

Da, chiar asa: asta e!

Un răspuns sa “A crapat scena sub „greutatea” discursurilor USL Timis!”

Trackbacks/Pingbacks

  1. JDC XVI – Ce se vede prin crăpătură? « VioBota - noiembrie 26, 2012

    […] se putea transforma într-o tragedie, având în vedere că pe scenă se afla și un copil minor. Tot în campanie electorală! Dincolo de tragi-comedia ciacoviană, incidentul ne arată starea politicii românești: valul USL, […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: