Jocuri de culise

2 oct.

Nici acum spiritele nu s-au potolit, vizavi de candidatura colegului si prietenului meu Viorel Bota care, in principiu, va opta pentru un loc de deputat pe colegiul Jimbolia. Spun in principiu, tocmai pentru ca mai trebuie stabilite unele mici detalii care, cu siguranta, se vor lamuri in aceasta saptamana. Sub o forma sau alta!

Chiar pot sa inteleg disperarea unora sau vorbele altora vizavi de aceasta candidatura. In opinia domniilor lor, „nu e normal” ca cineva sa vina sa le strice aranjamentele de culise, combinatii care, in terminatie, au cateva zerouri bune! Daca e sa judecam la rece, prin candidatura lui Viorel Bota pe Jimbolia, cel care are de pierdut, in primul rand, este senatorul Vasile Blaga, care risca sa nu intre in Parlament, din prima. Adica, nu va lua 50% plus 1 din voturi! Pe de alta parte, agitati de aceasta decizie sunt si pedelistii Dorin Candea sau Gheorghe David, care vor accesa, fie unul fie celalalt, colegiu Jimbolia, evident, din perspectiva de a-l trage in sus pe Blaga. Si, nu in ultimul rand, iritat este si deputatul pesedist Gheorghe Ciobanu care are in spate unele intelegeri interesante cu Blaga – ca sa nu spun altfel – si care, in sondajul efectuat de USL Timis, e bara la bara cu primarul de Deta, Petru Roman, un alt posibil candidat pentru deputatie pe colegiul lui Ciobanu. Normal, din partea PDL Timis!

Acum ca acest cuib de viespii a fost deranjat, mai trebuie spus un singur lucru: niciodata o candidatura a unui deputat nu a fost primita cu atata entusiasm de factorii de decizie si de activul de partid din teritoriu! Dar niciodata! Si pot sa probez tot ce spun cu: mailuri, telefoane, sms-uri etc! Iata un lucru care ar trebui sa dea de gandit celor de la PSD Timis. Asta, evident, daca am trai intr-o tara normala, in care liderii politici ar putea gandi mai departe de bani si combinatii! Toate in folosul propriu, nu al electoratului!

Si ca sa vedeti ce inseamna politica de culise, mai vreau sa adaug un mic aspect care, cu siguranta, va crea un seism la nivel de litosfera in PSD Timis. Asezati-va comod in scaune si cititi cu atentie urmatoarele randuri: tocmai pentru ca sondajul USL Timis, care nu a fost facut pe bani marunti, nu e tocmai unul roz, deputatul de Deta al PSD Timis, Gheorghe Ciobanu, a incercat sa se transfere pe un colegiu urban, recte colegiul 4, ca sa-l aiba alaturi, pe colegiul urban 2, pe Sorin Grindeanu, si el in postura de viitor candidat la deputatie. Si, peste Ciobanu, tot pe colegiu urban, de aceasta data de Senat, trebuia adus sau transferat – si s-au facut presiuni in acest sens – Ilie Sarbu. Miza era una singura: prin notorietatea sa si trecerea la electorat, Ilie Sarbu ar fi urmat sa-i traga dupa el, in Parlament, din prima tura, pe dl Ciobanu.

Doar ca Ilie Sarbu, consecvent cum e, a ramas pe acelasi colegiul de Senat, rural, Faget-Lugoj-Buzias! Ca sa nu va mai spun ca i-a dus cu vorba pe cei doi „deputati”, pana in ceasul al doisprezecelea! Stofa de om politic, nu ciunga sau combinator ieftin!

4 răspunsuri sa “Jocuri de culise”

 1. Popescu Florin octombrie 2, 2012 la 9:17 am #

  Bafta Vio! Eu nu fac politica , dar Vio Bota este cel mai bun candidat si il sustin! Pe cand d-l Ciobanu … Mai bine nu.. Atata falsitate si aroganta cat are acest om , nu am mai vazut de foarte mult timp! Inca o data, BAFTA VIO BOTA!!!

 2. vulturulmaltez octombrie 2, 2012 la 9:22 am #

  Oamenii nu mai sunt primitivi, stiu sa gandeasca singuri, vad ca Ciobanu e un traseist mult prea mediatizat. USL va face o figura interesanta in aceasta toamna, Ciobanu pierde, Bota castiga! Arata-le, Vio!

 3. Dorin octombrie 2, 2012 la 10:57 am #

  Foarte interesant! Sarbu pe Timisoara? Era bine, dar am o intrebare: cum putea sa fie candidat la Senat si peste colegiul 2 si peste 4, ele fiind in colegii diferite de Senat?

 4. TIBERIU KISS octombrie 2, 2012 la 12:08 pm #

  …am omis sa precizez ca numai domnul de pe colegiul 4 ar fi urmat sa intre sub aripa ocrotitoare a senatorului Ilie Sarbu. Risc asumat. Corectura efectuata. Multumesc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: