Țara mea arată ALTFEL!!!

6 iul.

Cred ca e normal si firesc sa incep cu un citat din Octavian Paler, cu siguranta, unul dintre romanii mei preferati: „Nu există sentiment tragic la români. Avem o psihologie de popor superficial, de popor care poate frige mititei pe orice Golgotă. Îmi iubesc ţara atunci când nu mă uit la televizor şi când nu merg pe stradă„. Simplu, emotional si cat se poate de adevarat!

Nu e deloc intamplator faptul ca am ales sa incep cu Paler, avand in vedere ultimele evenimente politice din Romania. Ceea ce s-a intamplat in ultimele zile, in spatiul Carpato-Danubiano-Pontic, intrece orice imaginatie, chiar si pe cea a lui George Orwell. Si aici ma refer la cele doua capodopere: Ferma Animalelor sau 1984! Nu vreau sa vorbesc despre plagiatul de care este acuzat premierul Victor Ponta si nici despre masterul din Catania, care a disparut din CV-ul inaltului demnitar de stat. Nu mai are rost, tocmai pentru ca lucrurile sunt cat se poate de clare si evidente. Nu pot, insa, sa trec peste aroganta, mult prea timpurie, de care a dat dovada, in explicatiile sale, premierul Ponta: renunt la titlul de doctor, masterul e, de fapt, un curs, l-am reevaluat etc, etc, etc. Pe scurt, cabinetul Ponta a inceput cu stangul tot acest itinerariu politic: a numit oameni care au picat ca mustele, a dat dovada numai de balbaieli, a luat decizii pripite, a intrat in scandal si circ, uneori in mod gratuit. Evident, toata acestea in detrimentul cetateanului de rand despre care USL, in campanie, se batea cu pumnii in piept ca-l va ajuta….sa traiasca demn! Acum, investitorii fug din cauza circului politic, Europa ne arata cu degetul, Leul o ia la vale si cate si mai cate!

Este evident ca intreg cabinetul Victor Ponta trece printr-0 situatie de nedemnitate si imoralitate! Este o aroganta maxima sa desfiintezi sau sa-ti subordonezi instituții ale statului, doar pentru faptul ca nu-ti convin deciziile acestora!

Pe de alta parte, atat Traian Basescu cat si PDL au gresit fundamental, in primul rand prin promovarea unor oameni fara capatai si fara un background solid. Ca sa nu ai spun ca, in era Boc, pedelistii erau un fel de semizei mioritici. Mult prea aroganti si flegmatici! Dovada ca a fost asa o demonstreaza votul negativ masiv de care a avut parte PDL si care a fost contorizat in favoarea USL!

Acum, in ceasul al doisprezecelea, din nou, toata clasa politica se intoarce la POPOR! Ce va face POPORUL? Cum va reactiona POPORUL? Care va fi sanctiunea si votul de blam pentru intreaga clasa politica depinde doar de POPORUL ROMAN!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: