Campania electorala a inceput – Faza pe dosare (V)

17 apr.

…si pentru ca, intotdeauna, detaliile si „anexele” fac deliciul tuturor informarilor profesioniste, imi permit sa redau, in extenso, un episod de-a dreptul dramatic si penal din viata tumultoasa a sefului Serviciului de Verificare a Proiectelor Finalizate din cadrul Centrului Regional de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Timisoara, excelenta sa, dl. Liviu Picior.

„…prin actul de sesizare, s-a retinut ca, in data de 28 mai 2008, in jurul orelor 1.25, Liviu Picior a condus autoturismul de serviciu, marca Subaru Forester, cu nr. de inmatriculare B 75 VRK, pe Bd. Cetatii din Timisoara, unde a intrat in coliziune cu autoturismul VW Passar, cu nr. de inmatriculare TM 10 DRA. Organele de cercetare penala, care au sosit la fata locului, au constatat faptul ca Liviu Picior se afla sub influenta bauturlor alcoolice, astfel ca l-au testat cu aparatul de alcool-test, marca Drager, rezultatul fiind unul pozitiv, motiv pentru care l-au condus pe acesta la Spitalul Clinic Municipal Timisoara, in vederea recoltarii probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei. Potrivit buletinului de analiza toxicologica, nr. 440 din 30 mai 2008, eliberat de IML Timisoara, s-a stabilit ca alcoolemia lui Liviu Picior era peste limita admisa de lege…”

„…Conform Institutului de Medicina Legala „Mina Minovici” Timisoara, Liviu Picior, in calitate de factor decizional al CRPDRP Timisoara, la ora 1,45, moment in care s-a recoltat prima proba de sange, avea o imbibatie alcoolica de 2 la mie, iar la ora 2.45 valoarea alcoolemiei acestuia a scazut la 1,90 la mie. In fata politisitilor de la rutiera, Liviu Picior a admis ca a consumat cca 230 ml de palinca, intr-un pahar de coca-cola, dar a refuzat sa recunoasca examenul toxicologic, motivand ca acesta nu s-a facut cu trusa standard. Astfel, Liviu Picior s-a ales cu un dosar penal, pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, care a ajuns pe rolul instantelor de judecata, recte dosar nr. 18269/325/2008. Nici in faza de urmarire penala si nici dupa trimiterea in judecata, Liviu Picior nu a recunoscut ca a fost beat, chiar in pragul comei alcoolice…”

„…La data de 16 aprilie 2009, prin sentinta penala nr. 1011, Judecatoria Timisoara l-a condamnat pe inculpatul Liviu Picior, sef serviciu in cadrul CRPDRP Timisoara, la 3 ani cu suspendare si interzcerea unor drepturi civile. De precizat faptul ca, in ciuda acestor masuri pugnitive si restrictive, Liviu Picior a ramas, in continuare, pe functia de la CRPDRP Timisoara, in ciuda faptului ca legea prevede incetarea raporturilor de natura contractuala. Mai mult, avand de partea sa si conducerea unitatii, Liviu Picior nu a primit nici macar o mustrare, vizavi de faptul ca a distrus masina de serviciu a CRPDRP Timisoara, in afara orelor de program si sub influenta bauturilor alcoolice…”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: