Campania electorala a inceput – Faza pe dosare (IV)

12 apr.

Iata ca, in ciuda combinatiilor si presiunilor de tot felul, venite din toate mediile posibile si imposibile, epopeea informativ-operativa despre combinatiile cu fonduri europene si a gastilor care se invart in jurul acestora, continua. Si nu oricum, ci cu urmatoarele pasaje halucinante, care nu fac decat sa demonstreze, inca odata, ca in Timis smecherii si-au facut de cap, cot la cot cu factorii de decizie. Partea buna e ca semnalele, venite dinspre institutiile statului roman, sunt dintre cele mai bune. Sa-i dam bataie:

„…exista de asemenea informatia potrivit careia, pentru a-si proteja postul cat si reteaua creata, Florin Nedelcu <a cerut> sprijin societatilor comerciale SC Tehnocer SRL Nadrag si SC Confort-Izometal SA, in valoare de 50.000 euro, motivand ca trebuie sa-i trimita la Bucuresti, chiar la data la care Corpul de Control al Ministrului Agriculturii a declansat o verificare asupra activitatii sale (iulie 2011). Din verificari conexe si discutii din anturajul lui Florin Nedelcu, se pare ca acesta a dus personal banii la Bucuresti, iar la intoarcere s-a laudat ca <si-a rezolvat problema>…”

„…fraudele consistente se constata pe Masura 322 (infrastructura comunala, apa si canal), unde firma SC Tehnocer SRL detine aproape tot monopolul, dar si un <abonament permanent> la contractele pe bani publici, care vin dinspre CJ Timis si CJ Caras-Severin (lucrari drumuri, dezapezeiri, drumuri forestiere, balastiere, exploatare forestiera). Firma Tehnocer a castigat licitatiile pentru reabilitatrea drumurilor judetene Sannicolau Mare-Periam-limita de judet Arad, Buzias-Lugoj si centura de ocolire, in valoare de 22 milioane euro. Din informatii colaterale (marturii, declaratii, documente) a rezultat faptul ca, cel putin pe tronsonul Buzias-Lugoj, piatra folosita pentru stabilizarea drumului realizat din fonduri ale UE e de cea mai proasta calitate si neomologata, fiind adusa dintr-o cariera de la Silagiu, in ciuda faptului ca, la dosarul licitatie de la CJT, SC Tehnocer SRL a depus o serie de documente (certificatul de analiza) din care rezulta ca ar aduce piatra dintr-o alta zona, de la un alt comerciant omologat…”

„…CJ Caras-Severin, condus de Sorin Frunzaverde, a refuzat sa puna in aplicare doua sentinte definitive ale Curtii de Apel Timisoara si alte trei decizii ale Consiliului Nationale de Solutionare a Contestatiilor, incapatanandu-se sa scoata castigatoare la o licitiatie de peste 15 milioane de euro, doua frme de casa: SC Tehnocer SRL si SC Excav Prod SRL Boutar. De mentionat ca este vorba despre tronsonul de drum Slatina Timis-Valiug, iar dupa licitatia din septembrie 2009, cei declarati castigatori au fost, initial, SC Star Trading Impex SRL si compania portugheza MonteAdriano, practic aceleasi firme care au finalizat si centura Lugojului, inainte de termen si fara sa depaseasca bugetul initial…”

„…un alt aspect important, care demonstreaza ca SC Tehnocer SRL Nadrag a castigat farudulos licitatiile la care a participat: aceasta societatea inregistreaza pierderi contabile, iar mai mult, nu are nici capacitatea tehnica necesara pentru executia lucrarilor, neavand dotari proprii, toate urilajele fiind inchirate de la SC Aton Transilvania SRL Timisoara, fima care apartinea omului de afaceri Nicolae Mann, contravaloarea chiriei fiind de 300.000 euro pe luna. Toate utilajele sunt parcate in comuna Sacalaz – Timis, in incinta firmei fiului Mariei Filip, sefa Serviciului selectare contractare de la CRPDRP 5 Vest…”

„… Eugenia Bugariu, sefa Serviciului de Selectare – Contractare de la Oficiul Judetean  pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit are un interes deosebit in aproba, pe banda rulanta, proiectele promovate de este SC YSO 99 SRL, societate ce apartine Simonei Florina Ardeleanu, consoarta lui Adrian Bugariu, fiul angajatei CRDRP Timis. In aceeasi nota,  subalterna Mariei Filp, respectiv Marinescu Petruta, are de asemenea nora angajata la o firma de consultanta a fostului presedinte a Consiliului Judetean Caras-Severin, Ilie Mustacila. Firma acestuia se numeste SC MUSTI SRL. Aceste firme isi desfasoara activitatea sub inaltul patronaj a Mariei Filip,  iar dupa terminarea orelor de program, consultantele se acorda la restaurantul fiului doamnei  Filip, locatie situata pe strada Mercy din Timisoara, unde functionarul public, alaturi de alti subalterni, se intalnesc permanent cu clientii (viitori beneficiari ai fondurilor europene) si tot aici se analizeaza si proiectele acestora…”

Acestea fiind zise, facem o pauza de editare, pana dupa Sarbatorile Pascale, tocmai pentru ca de maine, toti credinciosii, chiar si functionarii publici, intra in Vinerea Mare. Nu inainte de a incheia, cu un nou citat:

„…structura, asa cum am aratat pe paliere politice, economice si religioase aduce prin actunile sale, grave prejudicii financiare, atata bugetului national dar si bugetului european, precum si intereselor de dezvoltare regionala, in cadrul acestei retele prevaland interesul personal si de grup, in fata interesului national sau regional. Vulnerabilitatile, nascute din modul in care este organizata structura institutiilor deconcentrate, sunt exploatate la maxim de acesti indivizi care nu tin seama de riscurile la care expun, atat bugetul national cat si probramele de absorbtie a fondurilor europene. In contextul perpetuarii unui astfel de mod de actiune exista riscul ca viitoarele actiuni de audit ale Comisiei Europene sa constate iregularitati sau chiar fraude cu fonduri europene, masurile ulterioare putand avea efecte daunatoare interesului national, practic de la aplicarea unor corectii (sume pierdute din alocarea financiara) si pana la blocarea integrala a fondurilor alocate Romaniei. Ca fenomen, cel putin pe domeniul fondurilor alocate prin Programul National de Dezvoltare Rurala, situatia intalnita a CRPDRP 5 Vest Timis se regaseste la toate centrele regionale din Romania…”

Pasti fericit!

 

 

2 răspunsuri sa “Campania electorala a inceput – Faza pe dosare (IV)”

  1. carcotasii aprilie 12, 2012 la 7:07 am #

    veridic! au inceput sa musteasca „combinatiile cu fonduri europene”… cam tarziu … dar mai bine mai tarziu decat niciodata!

  2. zzz iulie 24, 2012 la 8:48 pm #

    si mie mi a fost recomandata aceasta simona, mi a luat avansul de proiect si proiectul nu a fost aprobat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: