PDL Timis arde: la propriu!

16 sept.

De cand a inceput scandalul cu Cornelia Corescu, sefa ITM Timis, retinuta de DNA pentru 29 de zile, într-un caz ”de coruptie”, care e mai mult legat de PDL Timis, decât de persoana directoarei de la instituția deconcentrata, filiala de partid a ales sa taca malc. Ca mortu-n papusoi, ce mai!Nu am sa inteleg niciodata de ce PDL Timis, care se pretinde a fi un monobloc, se ascunde intr-un mod stupid dupa deget si refuza sa comunice, adancind si mai mult speculatiile. Sub comanda lui Constantin Ostaficiuc, PDL Timis se comporta ca o femeie derutata, prinsa pe rosu, chiar in mijlocul intersectiei! Nu spun ca e neaparat vina presedintelui PDL Timis, ca a ales metoda strutului în incercarea de a contracara efectele scandalului Corescu, dar, cu siguranta, Ostaficiuc isi are partea de vina – una mare – ca a acceptat sa intre intr-un vartej, pe care nu-l va putea controla si nici stopa! Se va vedea, cel tarziu, in urmatoarele zile efectul de bumerang!
Ceea ce se intampla acum la PDL Timis, imi aduce aminte de epoca PSD Timis, chiar de momentul in care colegul si prietenul meu, Ino Ardelean, era calcat in picioare în plina strada, de ”niste baieti”, ramasi si acum neidentificati. Atunci, sub presiune, strategii PSD Timis au ales aceeasi cale, ca si PDL Timis: tacerea, baricadarea in sediu, priviri lungi de dupa perdea si comunicarea nonverbala si onomatopeica! Trist, dar adevarat! Si acum, lumea crede ca Ino Ardelean a fost batut de oameni tocmiti de PSD Timis, la fel cum va crede, mult timp de acum incolo, ca doamna Cornelia Corescu a fost trimisa ”la produs” de propriul partid, adica de PDL Timis! Si aici sunt multe de spus, caci directori pe functii exista si, daca cineva ar fi curios sa arunce o privire pe forumuri, ar putea scrie un serial intreg despre activitatile unor. Atat cele profesionale, cat mai ales cele extraprofesionale!
Ce n-a inteles PDL Timis e ca, acum, se confrunta cu o situatie de criza si ca trebuie sa reactioneze ca atare, in primul rand, prin asigurarea rapida cu informatii catre mass-media. Nu a facut asta! Mai mult, mesaje elaborate, care sa ajute la controlarea zvonurilor, tocmai pentru a evita o presiune acerba din partea mass-media. Nici asta nu a facut-o! Si, cel mai important lucru, un vector credibil de imagine, cu multa abilitatea de contraargumentare! L-au ascuns si pe asta! Ma indoiesc profund ca PDL Timis duce lipsa de o locomotiva de imagine! Si totusi, PDL Timis a ales sa taca, doar pe ideea stupida cu caravava si cu cainii. Idee care lui Ostaficiuc si filialei sale de partid, pe care inca o mai controleaza pe alocuri, nu face decat rau!
Partea misto e ca, in asemenea situatii, pedelistii banateni se pricep totusi la ceva: sa-si toarne colegii. Unii direct pe forumuri, altii la restaurante. Acum, mai nou, in criza, sedintele de BPJ ale PDL TImis se inregistreaza cu scule profesionale. Ca sa ne intelegem si sa nu fie interpretari: inregistrarile se fac din borsete si posete, in mod privat, nu ca e vreo sarcina de partid! Da de unde! Dupa sedinta, fiecare cu felia lui: unii transmit direct la Bucuresti in format mp3, altii o ard aiurea prin Hotelul Timisoara la taifas cu oameni de afaceri controversati si toarna totul, mai ceva ca la usa cortului. Caractere puternice! Portocalii!
Si totusi, in toata nebunia asta, sunt convins de un lucru: acum, Constantin Ostaficiuc are regrete si mustrari de constiinta! Si inca unele mari! Vizavi de unii oameni, vizavi de numirea unor sefi de deconcentrate! Cred ca acum e si el convins ca yesmanii si lingaii nu i-au adus decat o satisfactie de moment si de orgoliu, pantofii au fost mereu curati, costumele fara scame, iar barba mereu pieptanata! Atat si nimic mai mult!
PS: Va recomand tuturor sa aruncati o privire si pe blogul colegului si prietenului meu, Vio Bota. Chiar are logica, baiatul asta:))

Un răspuns sa “PDL Timis arde: la propriu!”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Comunicarea în situaţii de criză: studiu de caz-PDL Timiş « VioBota - septembrie 16, 2011

    […] se ocupă “nişte băieţi” care lucrează în presă, deşi nu asta e important. “Strategii” la care mă refer practic controlează tot ce mişcă în privinţa comunic… Mă refer la Oana Gaita, care, dacă ar fi fost lăsată să acţioneze, cu siguranţă PDL Timiş […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: