Cms. Palade si Roman, pe ritmuri de samba!

7 iul.

Îl cheamă Săndel!Cât timp a condus Inspectoratul de Poliție Timiș, o bună parte chiar în perioada guvernării pedelisto-liberale,subalternii ii spuneau comisar-sef Palade!Acum că s-a retras la pensie, într-o comună bănățeană liniștită, una fără baruri de noapte și scandaluri nocturne, Săndel Palade s-a lipit de o societate cu scop lucrativ: Sindicatul cadrelor militare disponibilizate şi în rezervă din judeţul Timiş. Bravo! Până aici totul e foarte bine si frumos! Că doar nu o sa-si piarda fostul sef al IPJ Timis, noptile, prin birturile comunale sau facand pande dupa tot soiul de gainari. Niciodata! Doar a lucrat la Crimă Organizata si stie meserie!
Dacă il asculti pe Săndel, acum ca a intrat în marea Uniune Social-Liberala Timis, jucăria asta pe care o ghidoneaza domnia sa, cica, numără circa 600 de membri. Eu il cred pe cuvant ca toti sunt pe hartie cu cotizatiile la zi, tocmai pentru ca, cunoscandu-l, stiu ca fostul sef al IPJ Timis avea grija maxima la acest gen de detalii. Sa-i fie de bine! Sunt putin surpins, insa, de discursul filo-liberal al lui Sandel Palade. Sincer, nu am stiut ca are astfel de veleitati politice. Il stiam prieten cu o gramada de pedelisti si, in special, cu fostul liberal de frunte al judetului, omuletul de trista amintire, Ovidiu Virgil Draganescu. Pana la urma, nu-i nicio crima ca politistii se reorienteaza in teren. O fac si oamenii mai mari in ale politicii!
Am ascultat cu maxima ardoare si placere tantrica, modul in care a fost prezentat cms. Sandel Palade de către Nicolae Robu, senator, rector, copresedinte si probabil viitor candidat al USL la Primăria Timișoara. Am spus probabil pentru ca diferenta intre Robu si Ciuhandu, conform sondajului facut de liberali, care s-a incheiat in urma cu circa o saptamana, este fix de la 19 la 54! Si aici vorbim de procente! Dar sa revin la discursul profesorului Robu: unul languros, plin de metafore si epitete, laude cu majuscule si multumiri marete. Era si normal, daca tot la adus pe Palade si la pus la masa! Pai ce era sa zica: ca a dat cu google si s-a speriat! Sau ca a auzit numai vorbe minunate de la fostii sai colegi de la IPJ Timis. Ete na! Oricum, m-am bucurat sa constat ca Sandel Palade a ramas la fel de taios ca si vorba lui preferata… ”toleranta zero”. Fostul sef al IPJ Timis a vorbit mult, dar fraza cheie suna cam asa: ”am facut acest gest din cauza ciumei portocalie, aflată la guvernare”. Aici, nu mai am de facut niciun comentariu.
Si pentru ca tot vorbim de politisti fara frontiera, trebuie sa va amintesc ca, din USL Timis, face parte si PArtidul Conservator, aflat sub aripa minunatei si gratioasei Maria Grapini, un fel de corespondent special al Antena si Realitatea. Normal, ca orice miscare care se respecta, si PC Timis are un candidat pentru presedentia CJT, in persoana cms Costel Roman. Si el un fost politist, tot pe la Crimă Organizata si ulterior pe la Paza si Ordine. E adevarat, Costel Roman nu are discursul lui Palade. Costica e mai bland cu caprioarele pe care le ”gaseste lovite” pe margine drumului si le aruca in portbajaului jeepului…din mila, pana da de un medic-legist! Aici are multe lacune, cand vine vorba de bracinaj, in schimb, cand e sa povesteasca de Mircea Veraxa, celebru interlop la vremea lui, stie cu lux de amanunte date din dosar. Ba chiar ca l-a arestat de vreo 8 orin in cariera sa de politist. Ce memorie!?
Las ca-i bine! Macar acum, ca m-am convins ca cei doi megapolitisti sunt din nou pe strazi, ma simt mult mai in siguranta!

2 răspunsuri sa “Cms. Palade si Roman, pe ritmuri de samba!”

  1. cititorul iulie 7, 2011 la 2:33 pm #

    pai unde credeai că va trece, la PDL? Astia l-au schimbat, și i-au pus pe ai lor. cu toate ale lui Săndel nu e băiat rău. roman este însă mai ciudat. bine că nu s-au dus și ei la Poliția Comunitară.

  2. TIBERIU KISS iulie 7, 2011 la 2:55 pm #

    Nu, nu e baiat rau! Si da, e bine ca nu s-a dus la „cimitirul elefantilor”!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: