Pedelistul Ghita Falca, viitorul stapan al Regiunii Banat

30 iun.

In timp ce partidele importante din Banat, PDL si PSD, se macina din pricina unor conflicte interne, cauzate si intretinute de personaje fara capatai, primarul Aradului, Gheorghe Falca, in calitate de fin prezidential, pune piciorul in Timisoara. Si nu oricum, ci pe cai mari! Inca de aseara, ca urmare à unor consultari mai mult decat obscure, cercurile de interse economico-financiare, concentrate in jurul unor oameni grei de afaceri, cu interese majore in biznisul cu statul roman, si-au impus punctul de vedere la nivelul Ministerului Finantelor. Astfel, incepand de astazi dimineata, adjunctului DGFP Timis, Aurel Candea, i s-a ridicat dreptul de semnatura, urmand sa fie detasat la vechiul sau loc de munca, adica in cadrul Administratiei Financiare Timisoara.
Evident, pentru ca niciun loc cu o asemenea miza nu poate ramane vacant, pe postul lui Aurel Candea, va poposi, incepand de luni, actualul sef al Garzii Financiar Timisoara, Florin Frugina. Toata aceasta manevra, demna de o tabla de sah, a fost conceputa in labiratoarele politice, tocmai pentru aducerea de la Arad, pe post de sef al Garzii Financiar Timis, tot de luni dimineata, a domnului Anton Pop, care va poposi pe Bega prin transfer de la institutia similara de pe malul Muresului.
Asa se face ca, in contextul regionalizarii institutiilor publice, care va avea loc cel tarziu pana in toamna acestui an, marele Gheorghe Falca a fost cu 5 minute mai inteligent decat presedintele PDL Timis, Constantin Ostaficiuc. Altfel spus, finul prezidentiabil va controla destinele acestei institutii si viitorul unor oameni de afaceri, pe toate cele patru judete ale Regiunii Banat, cu centrul la Timisoara: Timis, Arad, Caras si Hunedoara. Fara doar si poate, pasul facut de Falca este unul mic pentru Arad, dar mare pentru interesele de grup concentrice, care graviteaza in jurul liderului democrat-liberal.
Asa cum merge planul aradean, viitorul atac se va da la Regionala CFR Timis, cu ajutorul Ancai Boagiu. Urmeaza IPJ Timis, care va fi incorsetat de aradenii Ioan Dascalu si Traian Igas, ca acum ocupa cele mai inalte functii din Ministerul de Interne. Ca, in cele din urma, aradeanul Sorin Blejnar mai marele ANAF, sa schimbe conducerea DGFP Timis, asa cum a procedat si acum cu toata aceasta manevra, Candea-Frugina-Pop! Deja, la ora actuala, aradenii controleaza Dictia Regionala Vamala, prin celebrul Aurel Matiut, Oficul pentru Prtotectia Consumatorilor si, nu in ultimul rand, Directia Regionala de Drumuri Poduri.
Si, uite asa, Constantin Ostaficiuc va conduce o regiune, in care Gheorghe Falca detine puterea absoluta!

UPDATE: Deja, tot ce v-am povestit s-a intamplat. Garda Financiara Timis a trecut in subordinea aradeanului Pop, urmand ca adjunctul acestuia de la Timis, carismaticul domn Cirt, sa se intoarca de unde a venit. Adica, la Arad, pe functia de sef al Garzii Financiare. La fel de bine, merg lucrurile si la UM 0962 Timis, unitatea de protectie interna a MAI, unde se pare ca dl. Cristian Danescu a ratat concursul care, se va relua, in favoarea unui alt candidat. Normal, aradean! Asa se scrie istoria, fratilor! Cu carnetul de partid in mana!

Publicitate

3 răspunsuri sa “Pedelistul Ghita Falca, viitorul stapan al Regiunii Banat”

  1. CT iunie 30, 2011 la 8:10 pm #

    Prolific sunteți dom’le!

  2. cititorul iunie 30, 2011 la 8:19 pm #

    ne-ai lipsit Tibi. poți continua lista: cfr, ipj, etc.

  3. cititorul iunie 30, 2011 la 8:21 pm #

    ?????

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: