Redistribuitul Ilie Sarbu, lider de grup la Senat

1 sept.

…si s-a intors odata cu mine, ce-i drept, dupa o oarecare pauza de vara! Doar ca la mine, spre deosebire de dl. Sarbu, e permanent. Pe scurt, nea Ilie a dat din coate, pana a ajuns lider al grupului PSD din Senatul Romaniei. Si chiar si-a dorit asta, atata timp cat postul era liber. Singurul liber! Ca-n rest toate erau ocupate pentru… socrul lui Victor Ponta! Si uite asa, vorba dlui Emil Hurezeanu, nepotismul e din nou la mare cautare in PSD: Ponta, Sarbu, Daciana!

Bine a zis Emil Hurezeanu ca alegerea lui Ilie Sarbu (socrul) pe jiltul de lider de grup in Senat e o lovitura crunta de imagine si capital negativ pentru Victor Ponta (ginerele)! Pana la urma, stau si ma intreb ce naiba ar fi putut sa faca Ponta cu un socru care se viseaza presedinte de tara si care, asa cum a recunoscut public, a negociat pe ascuns cu Traian Basescu…monstruoasa alianta PSD-PDL?! Nimic! Nu poti sa-i scoti omului din cap putinele idei si acelea fixe! Asa ca acum, marele PSD al lui Ion Iliescu a incaput pe mana familiei Ponta, unul din postura de presedinte, celalalt de lider de grup parlamentar si, cu voia dvs, Daciana in rol de europarlamentar.

Asa cum ne-am obisnuit, Ilie Sarbu a castigat competitia pentru fotoliul de lider de grup de la Senat, dupa metodele, versurile si cantecele obisnuite: invitatii la masa si la vals, amenintari cu dosare si nelipsitele…secrete din trecut. Ca sa nu mai punem la socoteala ca si contracandidatul lui Ilie Sarbu a fost unul pe masura: Ionel Toma de la Dolj. Ca sa fiu mai exact, Lae Oprea, fostul sef al Directiei Agric0le Timis, e cu zece clase peste Toma. Ma bucur ca a inteles toata lumea! Si uite asa, din nou, Ilie Sarbu a ajuns un conquistador. O mare victorie si inca una rasunatoare. La fel de tare ca si cea din colegiul IV Senat Timis, locul cel mai drag pentru Ilie Sarbu, caci de aici a prins, la buza, fotoliul pentru Senatul Romaniei…prin redistribuire! Cu alte cuvinte, redistribuitul senator Sarbu, socrul lui Victor Ponta si tatal Dacianei, e lider de grup parlamentar PSD. Bravo! La mai mare! Uraaaaaa!

Ce nu pot, insa, sa inteleg este aroganta lui Ilie Sarbu. Nu poti sa spui, in gura mare…si vreti acum sa-mi fie rusine ca Victor Ponta este ginerele meu? Nu e vorba de rusine, aici! Ci de nepotism, care irita marea masa a membrilor de partid! Cu atat mai mult ca, niciodata, un partid cu blazon, asa cum se crede PSD, nu ar fi trebuit sa ingaduie unui… redistribuit, nici macar sa se inscrie in cursa pentru o asemenea functie, care pana la urma e doar una onorifica. Ca din postura de sef de grup la Senat, Ilie Sarbu nu va negocia pentru functii in Guvern, asta pentru ca, in viitorul apropiat, PSD nu pupa posturi in Palatul Victoria!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: