Romania lor. Romania mea.

7 iun.

In Romanaia se discuta doar despre bani. In Romania se fac doar reprosuri. Nimic constructiv, ci doar gargara politica si exercitii crunte de imagine, duse la exterm. Nu disperati, caci asta e doar Romania lor! Nu e Romania mea! Toate aceste lucruri s-au vazut cu ochiul liber, aseara, dupa intalnirea de la Palatul Snagov, unde presedintele Traian Basescu si mintile luminate din PD-L au stat la taifas. Cu trimitere la trecut, a fost un soi de plenara a conducerii partidului. Macar la PCR, Ceausescu nu ceda nimic: intra cu un enunt si iesea cu el aprobat, in forma autentica. Acum, in al doisprezecelea ceas, Traian Basescu nu a facut altceva decat… sa ia lumina de la pedelisti. Doar de la majoritatea parlamentara! Si atunci, ma intreb: unde-i democratia?

Cu certitudine, suntem o societate misogina si bolnava, in care barbatii statului roman se dusmanesc pentru doua lucruri: femei si bani! Simple mijloace ca politicienii sa-si atinga… puterea. Normal, din moment ce intre putere si bani exista pasiuni. Pasiuni puternice. Asa gandesc ei! Nu si eu! Clasa politica romaneasca are mereu impresia ca circula cu taxiul, adica tine banii in buzunar si plateste doar la finalul cursei. Extrem de convenabil, dar aceste lucruri trebuie sa se schimbe. Si nu doar odata la 4 ani! Cu siguranta, daca politicienii ar circula cu autobuzul si ar plati biletul direct la urcare, atunci, cu siguranta, lucrurile nu ar mai sta la fel.

Romania e o gloaba, care se bazeaza pe o democratie, schioapa rau. Romania a iesit din regula jocului democratic si a exercitiului economic. Romania confunda, in mod grosolan, binele clasei politice cu binele poporului. Eu nu fac asemenea confuzii! Si asta pentru ca nu mai cred in mari schimbari. Am crezut, pana nu demult. Si doar atunci cand adevarul era simplu: doar adevarul! De mai bine de 20 ani, Romania sufera de constructie institutionala: a tot incercat reforme, remanieri, disponibilizari, masuri, asanarea clasei politice…si tot degeaba! Suferim cu totii de la Titu Maiorescu, incoace! Macar sa fim sinceri cu noi insine! Si, atata timp cat nu renuntam la mitul Mesterului Manole, in incercarea de a zidi mereu pe cineva intre pereti, lucrurile nu o sa se schimbe in bine.

Romania e ca o oaie ratacita, unde nimeni nu intelege ca acest popor are nevoie de un conducator, pe care sa-l urmeze.  Ne lispeste cu desavarsire elita politica, in care sa ne investim bruma de incredere.  Tocmai pentru că nu avem cui sa dam increderea, asta care ne-a mai ramas, ne confruntam cu o criza morala, fara precedent. Ca sa nu mai vorbesc de criza de incredere, criza economica si criza psihologica a natiunii. Nu avem stat, tocmai pentru ca statul roman e anomic! Un stat, in care dimenisunea pecuniara a devenit o prioritate absoluta. A patruns la toate nivelele! Trist, dar ideea de prestigiu, o variabila fundamentala intr-o societate normala, s-a materializat doar in bani. Asta ne-au invatat tot ei! Dar asta nu inseamna ca trebuie sa tinem cont de invataturile lor! Din contra: putem sa fim diferiti! Si inca mai avem puterea sa facem aceste lucruri!

In Romania lor, valorile sunt cu totul altele: bani, pile, cunostinte, relatii, afaceri cu statul, procente in natura, minciuna, demoagogie, promisiuni neonorate si cate si mai cate. In Romania lor, este firesc ca prima intrebare, cand ajungi in politica, sa fie: ce primesc? Si tot in Romania lor, politicenii se ofilesc foarte repede.

E si Romania noastra, la fel?

5 răspunsuri sa “Romania lor. Romania mea.”

 1. Nila iunie 8, 2010 la 9:25 pm #

  batrane Tibi cred ca il confunzi pe manole cu sisif bre. Manole a reusit sa lase ceva in urma platind un pret pe care nici unul din noi nu este in stare sa il de-A PENTRU BINELE PUBLIC.
  Ca sa se schimbe ceva in tara trebuie sa se schimbe intai ceva in noi. Trebuie sa vedem ce putem face noi pentru aceasta tara pentru ca injurand-o toata ziua nu ii suntem de nici un folos.
  IRomania noastra sta in atitudine. Daca fiecare din noi facem schimbarea la nivelul muschiului lui, cu nimic mai mult decat atat indiferent ce zic si fac ceilati vom observa o schimbare. Daca, in scimb suntem setati pe un discurs de mitic ala mircea badea, puia, parazitii, atunci nu avemn altceva decat sa ne bagam incredere pe vena si sa astemptam ca o elita intragalactica sa ne depisteze si sa ne valorifice potentialul ce zace ascuns in noi.

 2. Sibilla iunie 15, 2010 la 11:55 am #

  Cu Adrian Năstase PREMIER, Economia României are o şansă! Dar….
  Pare că toate-s razna… disperarea românilor se transformă pe zi ce trece-n furie şi pe bună dreptate !
  Pe buzele tuturor românilor :
  Băsescu – PIEI SATAN !!!
  muieruşca Udrea – MARŞ CĂŢEA!!!
  Boc – DISPARI , CLOVNULE !
  Famiglia PD-L – BANII JOS ŞI VALEA !!!
  SINGURA SOLUŢIE : TOŢI ÎN STRADĂ! REVOLUŢIE !! UNITATE înseamnă NU dezbinare…. câţi vor vota Moţiunea, câţi vor trăda… ce v-a fi după episodul Moţiune ?? Un lucru e sigur : MAI AVEM DE TRAS ! Iar căderea guvernului Băsescu-Udrea-Boc, NU e deajuns! Ce şanse ar fi să scăpăm de joavina Băsescu şi muieruşca sa Cocoş-Udrea ? Ştim doar că ŞI DE NOI DEPINDE SCHIMBAREA!
  Şi mai ştim că întreaga clasă politică a dezamăgit şi trebuie să-şi revizuiască atitudinea vis a vis de popor ! Aceasta trebuie să le impunem, tuturor, RESPECT faţă de OM !
  Cu trogloditul de la Cotroceni, rămâne cum am stabilit : ducă-se unde-o-nţărcat mutu iapa, acest Iudă!! Cu bagaboandă Leana ce i-a luat minţile cu tot ! Evident şi cu mafioţii din dotare!
  JOS GUVERNUL BĂSESCU-UDREA-BOC !!! BLESTEMAŢI SĂ FIŢI ! AMIN !!
  http://sfinx777.wordpress.com/2010/06/15/singura-solutie-inc-o-revolutie-blestemat-fie-numele-basescu-desteapta-te-romane/

 3. Sibilla iunie 16, 2010 la 3:05 am #

  Lista ruşinii – Groparii Romaniei! Printre ei finii * Ayatolahului * Frunzăverde! RUŞINE !!!
  Viermii cărăşeni care au votat pentru tăierea pensiilor , ÎMPOTRIVA Moţiunii : Secăşan ( medic, fratelo de Lojă cu Sorinache ), finul voievodului Frunzesky – Valentin Rusu, fost pe la drumuri şi poduri pe care le-a făcut franjuri şi Mihai Radan, hrvatska, reprezentantul croaţilor, bazinul caraşovenesc ! Dumnezeu să NU îi ierte !!!
  http://sfinx777.wordpress.com/2010/06/16/lista-rusinii-groparii-romaniei-printre-ei-finii-ayatolahului-frunzaverde-rusine/

  all,
  Urmaţi-mi exemplul şi afişaţi nemernicii peste tot ! Pentru ca românii să fie informaţi, să-i cunoască pe tartori, pe mizerabili !!

 4. Sibilla iunie 21, 2010 la 5:34 pm #

  Deciziile politice ale Băsescului sunt la acest moment mai presus de Lege, de Constituţia României pe care de altfel a terfelit-o în ultimul hal!!
  Opoziţia, NU are voie să slăbească vigilenţa, să lase tonul moale, să-şi permită un lux ireparabil la o adică, acela de-a pleca-n concedii, vacanţe!! E important să NU ne simţim abandonaţi şi-ai nimănui! Băsescu şi clica de pedelachei ne-au condamnat la foamete… care va fi rata mortalităţii în lunile ce urmează … ?? E timpul FAPTELOR!!
  Iulie, august, septembrie, octombrie… luni de zile în care avem nevoie de pâine, medicaţie, bani pentru plata facturilor… Luni de zile în care, noi, noi cei mulţi NU ne permitem concedii! Noi, ai cui suntem în aceste luni ???!!
  Ni se spune că * acum nu e momentul potrivit * pentru dărâmarea Guvernului Băsescu-Boc. Nu e momentul potrivit pentru partidele de opoziţie ( imagine, direcţie de acţiune, eventuala preluare a puterii… ), CORECT, aşa este, căci VAI ( !!! ) de oricine ar urma la putere după aceşti hoţi , ordinari !! Daaar… cu noi, muritorii de rând, cum rămâne în perioada imediat următoare ??
  Până la toamnă… câţi din noi vor mai rezista , care va fi nr. sinuciderilor, al bătrânilor ce vor muri din lipsa mijloacelor de subzistenţă, dar al copilaşilor suferinzi de leucemie, dar al văduvelor, orfanilor, dar… ?? Care va fi nr. celor ce se vor resemna, obosiţi deja şi cu poveri prea grele pe spinările încovoiate … E RISCANT să se piardă timp în lupta cu şobolănimea de la putere! Cei ce-şi asumă acest RISC poate că au cele necesare unui trai decent, asigurate, costul unui posibil eşec ce s-ar datora amânării de acum îl plătesc cei mulţi, populaţia!!
  Ce păzeşte Opoziţia, de ce anunţă că abia la toamnă se depune Moţiune şi apoi Alegeri Anticipate, chiar să nu fie-n stare să se coaguleze şi să ia prin surprindere gaşca infractorilor de la putere?? * Clasa politică * a dezamăgit! Întreaga * clasă politică *! Şi NU e bine!
  Noi NU suntem urmaşii lui Traian ! Suntem DACI LIBERI ! Jos Dictatura ! Lupii urlă, şi urlătura lupilor anunţă vremuri de restrişte, anunţă vremuri ŞI mai grele…
  Traian Băsescu NU e preşedintele românilor ! Traian Băsescu e Naşul Famigliei la putere !
  Deşteaptă-te române! TREBUIE SĂ NE RIDICĂM !! În genunchi, NU vom reuşi! NU vă lăsaţi amăgiţi, urmează biruri ŞI mai grele !!
  http://sfinx777.wordpress.com/2010/06/21/basescule-urlatura-lupilor-e-inceputul-sfarsitului-tau-curand/

  Băsescule, urlătura Lupilor e începutul sfârşitului tău! Curând…

 5. Gabi P iunie 21, 2010 la 10:59 pm #

  Domnule,toata stima pentru ce faci – in continuare.

  Pacat ca nu gindim toti la fel. Din pacate ai dreptate:traim intr-o lume a lor,nu ne mai regasim; si toti -partide vechi si noi-sint niste jigodii. Asta e,noi sa fim sanatosi. Si sa emigram cu bine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: