Comanda la mine: Gheorghe Popescu, noul sef al IPJ Timis!

21 mai

In sfarsit, dupa indelungi jocuri de culise, IPJ Timis are un nou sef, in persoana comisarului-sef Gheorghe Popescu.  Pana la urma, indiferent cum s-ar pune lucrurile, numirea lui Gica Popescu pe aceasta functie este o surpiza, placuta pentru unii, neplacuta pentru altii. Asta pentru ca, asa cum au fost aruncate zarurile, muzele pedeliste il scotea si il dadeau ca invingator sigur pe comisarul Florin Bolbos, seful Politiei Rutiere. Ce s-a intamplat de pe o zi pe alta, asta numai ministrul Vasile Blaga stie cu certitudine. Ce pot sa va spun sigur este faptul ca o informare interesanta, bazata pe date certe, a poposit pe masa MAI, chiar inainte cu doua zile de data concursului de la IPJ Timis. Practic, marti dimineata, la prima ora! S-au cutremurat birourile, geamurile, s-au dat telefoane etc! Si daca mai leg si acest aspect cu celebra intrebare, rostita din gura ministrului Vasile Blaga, intr-o recenta vizita la Timisoara, recte…de cand pun arabii, sefi la Politie?…atunci lucrurile se clarifica ca lumina zilei. In fine, Gheorghe Popescu a luat concursul si, cu aceeasi certitudine, va defila cu Adrian Dumbrava si Florin Bolbos pe post de adjuncti ai IPJ Timis. Nu-mi ramane decat sa le urez mult succes si putere de munca, fara AN-uri, fara presiuni politice, fara jocuri de culise, fara servicii pe sub masa de lucru, fara joc de picioare etc!

Pana la urma, in toata aceasta nebunie, mai doresc sa punctez un lucru, care mi se pare destul de important, in aceasta ecuatie. Si anume faptul ca Gheorghe Popescu nu a avut si nu va avea deloc zile usoare, avand in vedere imixtiunile politice si criza economica, care se adanceste tot mai mult. In traducere libera, criza economica egal cu cresterea numarului de infractiuni economice, jafuri, talharii etc. In alta ordine de idei, imixtiunile politice si jocurile de culise s-ar traduce prin…presiuni media. Nu e o reteta noua! S-ar putea sa gresesc! Oricum, am ramas putin surprins de un material aparut, ieri, in editia de pranz, a cotidianului Adevarul, cu titlul Comisar-sef care sfideaza legea a castigat sefia Inspectoratului de Politie Timis. Intregul material il aveti, aici. Un material dur, un titlu nemilos, la prima vedere, care are in vedere un sigur aspect: faptul ca Gica Popescu a parcat ilegal, in fata institutiei, si a fost amendat de subordonatii sai! Ceea ce, in definitiv e foarte bine. Toti suntem egali, in fata legii! Si acum, de la o amenda de parcare, pana la faptul ca un om care sfideaza legea e promovat, intr-o functie atat de importanta, e cale lunga! Foarte lunga!

Repet, s-ar putea ca toata nebunia asta sa fie doar o politica de marketing a cotidianului Adevarul-editia de Timisoara. Il respect pe Malin Bot, redactor-sef, asa cum l-am respectat tot timpul, tocmai pentru principiile si valorile sale morale. Jos palaria! Si acum, in baza aceleasi logici, daca un om care sfideaza legea, ajunge seful IPJ TImis, am o intrebare tehnica: un ziar care critica nemilos un politist, care sfideaza legea (n.a – parcare neregulamentara, amenda pe masura), dar care la randul sau…sfideaza aceleasi legi, in ce barca se situeaza? Singura diferenta intre cele doua aspecte e una singura: politistul a luat amenda, ziarul nu. Si pentru ca totul sa fie clar, va las sa va uitati la imaginile de mai jos!

Sper ca toata lumea sa inteleaga mesajul! E chiar unul pacifist, fara niciun fel de tenta. Poate un simplu apel la latura umana. Atata tot!

Publicitate

18 răspunsuri sa “Comanda la mine: Gheorghe Popescu, noul sef al IPJ Timis!”

 1. cititorul mai 21, 2010 la 6:41 am #

  BETON!!!

 2. Alina S. mai 21, 2010 la 8:31 am #

  Genial! 😀 😀 Când ne mai vedem, îţi explic eu care e faza cu duritatea articolului. 😀 😀

 3. Lucian mai 21, 2010 la 8:45 am #

  hehehehehe. tare asta. i-ai prins. dar, desi il respecti pe Malin, ca si mine de altfel, nu uita ca materialul a fost scris de (tom si) gery. poate Malin era la Nova la vreo emisiune cand s/a scris articolul:)

 4. sopinel mai 21, 2010 la 12:07 pm #

  Faptul ca niste ziaristi incalca legea nu este atat de grav, cat faptul ca unul care trebuie sa vegheze la respectarea legii o incalca cu nonsalanta. Mai ales ca politaiul sef a fost surprins in fata institutiei. „Nea Ghita” putea sa mai mearga putin si sa parcheze in curtea interioara a institutiei. Dar ca un ghiolban a parcat pe Take Ionescu sa vada tot boborul cat de tare are brendu’. Ca pe vremea militienilor.
  Ca daca nu aparea articolu’ atunci nici mili-„tianul” nu ar fi fost amendat.
  Referitor la poza, se vede de la o posta ca esti invidios pe Malin Bot. Ca el are unde sa publice si tu esti pe nicaieri. Nu te mai publica nimeni.
  Blogareala usoara. Sunt sigur ca nu vei posta comentariul. Este doar pentru tine.

 5. TM80XlW mai 21, 2010 la 3:00 pm #

  Bre Nostradamus degeaba ai informatii de la mama natura ( a serviciilor)daca nu ai abilitatea de a le analiza
  bolobos si dumbrava vort fi adjuncti doar pentru functiile de sefi ai politiilor locale In rest nimic nou pe la cooperativa ( piata second hand a informatiilor resapate) de cand si-a bagat ciocarlia playbeck-ul in priza. Tibi draguta, ocupate bre de jurnalul psd-ului ca nea Ilie face spume cand vede ca ai alunecat pe panta deviationismului politienesc.

 6. anca mai 22, 2010 la 7:40 pm #

  FELICITARI

 7. Jurnalist mai 23, 2010 la 1:22 am #

  Am cititi si eu artiolul cu pricina. Sunt curios de unde stiau jurnalistii de la Adevarul de seara care era masina lui Popescu sau de unde au avut fotografiile. Sa fie vreo coincidenta ca era chiar inaintea concursului pentru sefia IPJ Timis. Sa fi fost implicati jurnalistii de la adevarul in jocurile de culise? Sa fi ales vreo tabara in detrimentul obiectivitatii ? Nu cred asta. Mai cred ca pentru a da dovada de un caracter ireprosabil si pentru a indeparta orice urma de ipocrizie de pe numele lor vor publica un articol in care isi vor cere scuze si vor recunoaste ca omul este supus greselii fie politist sau jurnalist. Ce credeti ?

 8. Jurnalist mai 23, 2010 la 1:52 am #

  Uitasem! Mai cred ca acum juralistii de la adevarul se vor prezenta la politie si vor cere sa fie amendati pentru ca au parcat ilegal, doar ca sa fie obiectivi!
  P.S. De ce credeti ca nu apar in editia on line a adevarului, critici sau comentarii negative adresate jurnalistilor de la aceasta publicatie? Sa fie pentru ca nu le posteaza decat pe cele pozitive, iar pe cele negative le sterg? Nu cred asta, nu cred ca acesti impartiali si obiectivi jurnalisti ar practica cenzura, mai ales ca sunt patronati de un om cinstit care nu plagiaza (patriciaza) niciodata. Hai sa strigam cu totii in cor JOS CENZURA! Sa nu ne cenzureze guvernul vrem sa cenzuram si noi ceva!

 9. Sibilla mai 24, 2010 la 2:36 pm #

  În fiecare an, la 24 mai, se celebrează Ziua Europeană a Păsărilor şi Ziua Europeană a Parcurilor . Şi eu ca mulţi alţi români ne-am săturat să tot rostim : * munţii noştri aur poartă/ noi cerşim din poartă-n poartă… *, suntem sătui de promisiuni neonorate şi slogane răsuflate, silă ne e de hârtii fluturate la diverse ocazii, doar de … impresie, obosiţi să tot întrebăm de ce turismul e la pământ şi infrastructura franjuri… oricum nu ne răspund nebunii care ne conduc… Haita portocalie, PD-L, are * specialiştii * săi în ale dezinteresului şi incompetenţei crase. * Managerii * Băsescului sunt de pomană, în plus în peisaj, o ruşine a Europei, nişte căpiaţi şi netrebnici ce s-au proţăpit pe nişte scaune şi fac ce ştiu mai bine: devastează, distrug, vandalizează, batjocoresc fiece palmă de pământ românesc, îşi văd de interese personale şi afacerile de Famiglie, sunt ticăloşi, trădători de neam şi ţară, punct.
  Caraş-Severinul, unul din cele 5 cele mai SĂRACE judeţe ale patriei, stufos în… primării pedelachee, dotat de Mama Natură cu frumuseţi neasemuite dar… * blagoslovit * cu un tartor la cârmă, pe numele său Frunzăverde Sorin căruia-i place să fie numit * Împăratul *, stă cel mai prost la capitolul TURISM. Că dacă nema infrastructură, ghiotura de pedelişti, pretenari, nemoşaguri la conducerea tuturor instituţiilor şi multe * necunoscute * pe holurile administraţiei publice locale de fug investitorii mâncând pământul… de unde * să trăim bine din turism * cum dădea mai deunăzi * indicaţii preţioase * muieruşca Udrea cu pretenţii de ministeresa că ea săraca le are cu modelingul, în rest niz-nai, banu să curgă, fiţele şi pohta sufleţelului primează…
  Tumna el, * Împăratul *, fost pe la Camera de Comerţ, secretar al Comisiei de Buget-Finanţe din Consiliul Judeţean Caraş-Severin, fost Ministru al… i-auzi lume şi ţară – Apelor, Pădurilor şi Mediului înconjurător, culmea… Ministru al Turismului şi, fost al Apărării Naţionale… Ei bine, acest fost, a adus Caraş-Severinul la stadiul în care e, Twin-Peakse! La ce rezervaţii naturale, bogăţie a faunei şi florei, peşteri, stânci, atracţii dăruite tărâmului cărăşean de Divinitate, avem încă, ar fi trebuit să fim dacă nu primul, printre primele cele mai bogate judeţe ale ţărişoarei, dar… asta se-ntâmplă-n normalitate, noi defilăm cu Frunzăverde care-a uscat, secat, distrus judeţul. Şi-o să spuneţi că nu singur… Sigur că nu, împreună cu haita de pedelachei numiţi pe criterii ştiute, de către * Împărat *, în toate punctele cheie.
  ( … )
  http://sfinx777.wordpress.com/2010/05/24/frunzaverde-ioropeanu-democrat-fost-ministru-actual-tot-fost-dar-imparat/
  * să trăim bine din turism *, declaraţii făcute la Reşiţa de Muc cel Mic, Boc-Poc şi ministeresa Udrea… baronul Frunzăverde le-a gângurit * voi face, voi drege, se va… *… Şi totuşi… Caraş-Severinul e unul din cele 5, cele mai SĂRACE judeţe din România !!!

 10. catalin mai 24, 2010 la 2:43 pm #

  atente la conexiunile neuronalle generate de stirile brute ale lui tibi de kiss caci ati putea sa constientizati cata dezinformare contine o stire ,,din culise” iar aceasta conexiune ar putea fi trimisa fara avertisment in moalele capului trezindu-va o data pt todeauna din mrejele scretomaniei ca stare patologiica.
  Draga tibi tu ai stofa de jurnalist de investigatii autentic . Nu inteleg de ce recurgi la apropouri cu subanteles in detrimentul unor articole documentate, pertinente , axate pe problemele reale cu care se confrunta cetateanul acestei urbe. De exemplu hai sa vedem cum , cat, pe ce si in ce conditii a administrat bugetul Consiliul judetean sau cel local. Hai sa vedem cat au costat campaniile electorale, cine le-a sprijinit, ce recompensa au primit sponsorii acestor campanii de la alesi. Hai sa vedem unde sunt cele 2 milioane de euro investite de primaria tm in parcul botanic ( poate s-a achizitionat vreun brancusi deghizat intr-o piatra decorativa si noi prostiovanii nu stim) hai sa vedem cate proiecte de finantare a accesat primaria lui ciuhandu in cursul anului 2010, 2009 samd. Tu poti pune astfel de intrebari draga Tibii Cand lucrai cu ino o faceai atat de bine. Asta asteptam noi de la un jurnalist de talia ta. Nu barfe, intrigi, si alte inutilitati care nu intereseaza pe nimeni

 11. TIBERIU KISS mai 25, 2010 la 10:55 am #

  …si ce legatura au toate astea cu mine? O fac bine si acum: timp sa fie! Din pacate la capitolul asta, stau tot mai prost!

 12. TIBERIU KISS mai 25, 2010 la 10:57 am #

  Bravo. Imi place ca gandesti. Fa-o in liniste, ca nu te deranjeaza nimeni. Iubesc vocabularul tau, iar deviationsmul asta al tau, banuiesc, ca e tot din Mehala. E bine ca te-ai mutat de la bloc!

 13. TIBERIU KISS mai 25, 2010 la 10:57 am #

  Mor de ciuda. Astept sa ti se faca si tie dor!

 14. Sibilla mai 26, 2010 la 4:06 pm #

  Cum văd mufa Băsescului pe sticlă, altceva decât : PIEI SATAN !… nu vreau rosti, trăsnească-l de alcoolic şi trădător de neam şi ţară !!!

  Una bucată canalie, Sorinache Frunzăverde, voievodul aidoma securistului de la Anvers, Băsescu, CARE NU E PREŞEDINTELE ROMÂNILOR ci, un cioflingar, CAPO DI TUTTI CAPI, trăsnescă-l, vandalizează şi calcă-n picioare tot ce are chef…
  PD-L, partid la putere, face legea, o lege a bunului plac. Legea vine vorba, că-n România sub stăpânirea Băsescului NU MAI EXISTĂ LEGE! Există însă Naşi, Capi. Capo di tutii Capi, desigur, Tr Băsescu. Urmează Capi din judeţe, pardon, feude, voievodate…
  Ete-l şi pe Sorinache Frunzăverde, zis “Ayatollahul”, voievod de Caraş-Severino, chitit să vandalizeze tot ce-a mai rămas întreg din judeţ….
  TzuicăMan, Frunzăverde, NU se teme nici de Dictatorul Băsescu, iar aşa zisele instituţii ale Statului, fac sluş la uşa * Împărăţiei * mnealui, doar e pretenar cu buldogul… :
  Fostul Ministru al Mediului şi Turismului, Frunzăverde, colaborează, impune, dispune şi-are largul concurs al primarilor PD-L la … di tăti. Doar e * Împărat * ce naiba! Ce contează că a reuşit * performanţa * de-a aduce Caraş-Severinul între primele 5 judeţe din România LA SĂRĂCIE ! Afacerile să meargă… cele personale.
  http://sfinx777.wordpress.com/2010/05/26/ayatollahul-frunzaverde-e-chitit-sa-vandalizeze-caras-severinul/

 15. Sibilla mai 28, 2010 la 5:38 pm #

  * Plătim o căruţă de bani unor instituţii, cum este Garda de Mediu. Avem şi legi care, teoretic, protejează natura. Practic dăm banii degeaba şi legile nu se aplică atunci când cel care le încalcă este un dulău. Sau căţelul de la Salvamont, care se plimbă prin Reşiţa cu girofar şi sirene. Dacă şeful lui face ce vrea în codrii judeţului, de ce nu ar face şi el ce vrea pe şoselele municipiului ?

  S-a ajuns aici pentru că tremură izmenele de frică pe poliţişti, inspectori de mediu, sau comisari, când se supără „şefu’ ăl mare”. Unii ar vrea să tremure şi ziariştii. Mai ales căţeii care i-au ameninţat pe colegii mei din Reşiţa, atunci când Adevărul de Seară a scris despre ilegalitatea de pe Semenic.

  Am o veste proastă pentru ei. Vom scrie în continuare! Până se trezeşte din somn cineva „de la centru” şi îi pune la treabă pe pechinezii de la Garda de Mediu. *
  Sursa : Adevărul

  Atât că, Ayatolahului, poreclitului pe bună dreptate ŞI TzuicăMan, Frunzăverde Voievod de Caraş-Severino, i se fix…. fâlfâie de : centru, Cotroceni, Victoria, Garda de Mediu, instituţii ale…. nah că era să zic Statului şi mă repetam, zisăi o dată Băsescu…

  Dar, pt că Duduia Nutzi citeşte ANUME bloguri, îi las acilea prin bunăvoinţa gazdei, una bucată răvaş :
  Tanti Udrea, despre Frunză, nu ne explici la * Naşu * ? “Baronul” Funzăverde a refuzat să explice situaţia, trântind telefonul. De două ori.

  http://sfinx777.wordpress.com/2010/05/28/tanti-udrea-despre-frunza-nu-ne-explici-la-nasu-baronul-funzaverde-a-refuzat-sa-explice-situatia-trantind-telefonul-de-doua-ori/

  Sibilla

 16. Malin Bot iunie 1, 2010 la 2:57 pm #

  Dragi colegi, abia acum am observat cat interes exista pentru masina Adevarul Holding Timisoara, spun masina Adevarul Holding pentru ca nu circula cu ea doar jurnalistii. Nu am sa ma apuc acum sa fac teoria parcarii in zona Piata Unirii la ora 14 si nici sa scuz soferul (nu ziarul, draga Tibi, ca nu conduce ziarul masina, ci un sofer persoana fizica responsabil ca atare in fata legii). Nici nu fac teoria faptului ca e o diferenta intre SEFUL POLITIEI care parcheaza ilegal DUMINICA, avamd la dispozitie ditamai parcarea GOALA GOLUTA. Vreau doar sa imi exprim, cu respectul reciproc, sincer, pe care ti-l port Tibi, dezamagirea ca nu am fost si noi contactati inainte de publicarea articolului, pentru a exprima un punct de vedere. Pentru ilustrul anonim care semneaza viteaz „jurnalistul” am de spus doar atat: „Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia”.

  Malin Bot

 17. TIBERIU KISS iunie 2, 2010 la 3:54 am #

  Malinache, nicio clipa, nimeni nu a avut vreun interes sau grija pentru autoturismul redactiei Adevarul. Sunt convins ca, fiind o masina a ziarului, nu circula cu ea doar jurnalistii. Ideea e cu totul alta: ziarul si-a asumat publicarea unui articol, ziarul a parcat masina asa cum a parcat-o…pana la urma despre asta e vorba. Pur si simplu: responsabilitate! Vizavi de contactarea pentru un punct de vedere, sustin cu tarie ca nu era deloc necesar. Ce ati fi putut sa spuneti? Ca e un trucaj foto? Nu cred ca ati fi mers pana aici! La fel de bine pot sa spun ca mai am niste fotografii, in doua zile diferite, cu o masina de la Ziua, parcata pe trecerea de pietoni, cu avariile puse, chiar pe zebra de langa fostul sediu al EVZ. Cat despre comentariile altora, ma abtin. La fel de bine ca si mine, o sa spui: its a free country si fiecare are dreptul la o opinie. Cu stima…

 18. eu iunie 2, 2010 la 4:12 am #

  Upps, a dat Malin de caz, sa vezi ce investigatii se fac acum prin redactie, sa se afle care conducea masina. Ce va urma? O amenda, asa cum stie sa faca si Malin, politieneste. Sarmanul sofer….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: