Grupul anti-Sarbu din PSD Timis

30 ian.

De cateva zile, timid si aproape in deplina conspirativitate, tot mai multi lideri ai PSD Timis, nealiniati stilului de management al lui Ilie Sarbu, au decis sa iasa la atac. Avand in vedere ultimele evenimente de la Bucuresti, grupul anti-Sarbu a luat o serie de decizii, lucreaza si chiar intentioneaza, luni sau marti, sa trimita o scrisoare deschisa in presa locala si nationala. Asa cum v-am obisnuit, am obtinut o ciorna a documentului exploziv care, cu siguranta, va ajunge pe adresele de e-mail ale colegilor mei. Cu parere de rau ca v-am luat caimacul, dar vorba parintelui Ilie…asta-i viata!

Redau integral ciorna, care mi-a parvenit in urma cu cateva minute: Zilele trecute, Adrian Nastase a publicat un excelent editorial cu titlul „Frigul care vine din noi”. In antiteza cu frigul politic, evocat de dl. Nastase, noi – Grupul pentru reforma PSD Timis – vom aborda „incalzirea globala”, ce se manifesta acum in PSD. Nu vom repeta elementele cunoscute, ce ridica temperatura in structurile centrale ale partidului. Pentru noi este de interes modul in care aceasta supratemperatura se propaga in filiala Timis a PSD. O serie de evenimente, au pregatit si anticipat acest fenomen. Facem un mic apel la memorie. In urma cu circa doi ani, dl Ilie Sarbu, visiting-presedintele organizatiei judetene Timis a PSD, invins in alegerile locale de dl. Ostaficiuc, isi linistea colaboratorii si se autolinistea, declarand ca viitorul sau politic este oricum asigurat prin…ginerele Ponta. Era si perioada in care dl. Ilie Sarbu il denigra vehement pe dl. Mircea Geoana, invinovatindu-l ca nu este in stare sa aduca partidul la guvernare si, in subsidiar, sa-i ofere din nou dlui Ilie Sarbu, ravnitul post de ministru al agriculturii.

Cum aceste lucruri, totusi s-au intamplat, desi pentru scurt timp, dl Ilie Sarbu s-a vazut nevoit sa ramana alaturi de Mircea Geoana. Ramanerea aceasta, dupa alegerile din 6 decembrie 2009, a devenit primejdioasa, deoarece orizontul si mai ales viitorul politic al echipei Geoana, a devenit extrem de ingust. In mare viteza, dl. Ilie Sarbu a trecut la planul B, care trebuie sa asigure promovarea ginerelui Ponta. Prima miscare la nivel central, a fost copiata din Codul Etic (sic) al PSD: asa cum in 2005, dl Ilie Sarbu s-a dezis de perdantul Adrian Nastase, tot asa junele Ponta s-a dezis imediat de perdantul Mircea Geoana, caruia i-a fost purtator de cuvant. A doua miscare, in plan local, a fost trasata ca sarcina organizatiei municipale a PSD Timisoara. Dl. Sorin Grindeanu, slugarnicul colaborator al dlui Ilie Sarbu, a pregatit o consultare a activului municipal, prin care, chipurile, se lua pulsul vizavi de cele patru candidaturi la functia de presedinte al PSD. Se dorea ca din cei patru candidati – MG, CD, MM si AN – sa iasa castigator…al cincilea. Adica, Victor Ponta! Manevra a reusit doar partial fiind dejucata de grupul, tot mai numeros, de sustinatori ai dlui Adrian Nastase.

In concret, obtiunile exprimate prin vot secret s-au repartizat astfel: Adrian Nastase – 11, Victor Ponta – 8, Mircea Geoana – 3, Miron Mitrea – 0, Cristian Diaconescu – 0. Mascandu-si insuccesul si dezgolindu-si intentiile, dl Sorin Grindeanu s-a grabit sa-l felicite telefonic pe dl Victor Ponta pentru succesul repurtat (sic). Evident, alti participanti la consultare au informat, cu aceeasi promptitudine, pe filiera Geoana, despre devierea orchestrata de dl. Sorin Grindeanu. Este interesant sa urmarim, care va fi reactia dlui Ilie Sarbu. Domnia sa a aconfirmat, inclusiv la recenta intalnire de la Poiana Brasov, sprijinul categoric pe care filiala Timis a PSD il acorda lui Mircea Geoana. Tot atat de categoric, dl Sorin Grindeanu il contrazice, iata, in aceasta problema pe dl Ilie Sarbu. In mod logic, unul dintre ei minte. Daca Ilie Sarbu nu minte, el ar trebui sa-l puna, imediat la punct, pe Sorin Grindeanu, sanctionandu-i comportamentul deviationist. Daca Sorin Grindeanu nu minte, el ar trebui sa-si consulte imediat activul si in legatura cu cine va fi viitorul presedinte al organizatiei Timis a PSD. Se vede limpede ca cei doi sforari, Ilie Sarbu si Sorin Grindeanu s-au cam incurcat in propriile sfori.

Din toata aceasta intunecata poveste, putem desprinde totusi si o raza de lumina. Exista in filala PSD Timis si oameni onesti, care privesc cu dezgust preocuparile sforarilor, mai sus amintiti. Intrebarea este: vor reusi acestia sa-si depaseasca dezgustul si sa se uneasca pentru a curati organizatia de gasca de sforari, care au acaparat-o? Vom reveni cu posibile raspunsuri.

Luni, voi reveni cu amanunte devastatoare vizavi de apucaturile burgheze ale unor membri PSD Timis, vizavi de partea feminina a politicii romanesti! Pana atunci, va doresc un weekend placut.

2 răspunsuri sa “Grupul anti-Sarbu din PSD Timis”

  1. Vasile Airan ianuarie 31, 2010 la 9:34 am #

    Nu mi se pare ca e prea frumos sa dezvaluiti aceste lucruri, care tinde bucataria interna a partidului. Raniti orgolii, shifonati fetze si patati gulerele si asa gri ale tinerilor lupi de mare din social-democratia banateana. aciul gugulan si cel moldovean aveau si ei un plan, iar Dvs i-ati deconspirat. Acum va veni papa Ilie si o sa le dea „nana” la poponetz, chiar daca papa nu mai prinde nici un fel de post de conducere in partid. Ce ma distreaza e ca cei doi tineri si acoltia lor, o musca toti rau. Ei merg pe mana lui Ponta, dar vor avea o mare dezamagire, pentru ca micul Titulescu are alte planuri, gata trasate, si nici decum ce le-a promis „revolutionarilor” fosti TSD-isti de pe Bega. Asteptam amanunte devastatoare vizavi de apucaturile burgheze ale unor membri PSD Timis, vizavi de partea feminina a politicii romanesti, asa cum ati anuntat. Simt ca e ceva cu iz de cancan si tradare conugala. Adica, de bine. Toate bune!

  2. pantera roz ianuarie 31, 2010 la 10:34 am #

    Hingherii politici au inceput prigoana ziaristilor incomozi

    http://panterarozbonbon.wordpress.com/2010/01/31/hingherii-politici-au-inceput-prigoana-ziaristilor-incomozi/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: