Ultima ora: demisia in alb!

28 sept.

Pentru ca in viata asta nimic nu e intamplator, chiar si intalnirea de la Orastie de saptamana trecuta, care a avut loc in fortareata fratilor Emil si Marius Cristescu, a avut un scop precis. Si pentru ca scopul, scuza intotdeauna mijloacele, pe langa sedinta regionala a PSD, menita sa lamureasca unele aspecte legate de campania electorala, s-a mai petrecut un mic amanunt, deloc de neglijat: pentru ai capacita la maxim, vizavi de scorul lui Mircea Geoana pe Timisoara, Papa Ilie le-a cerut demisia in alb lui Radu P Toanca si Sorin Grindeanu. Asa cum spun mesenii, acest lucru s-a si intamplat, cei doi executandu-se instantaneu. Faptul ca, la doar cateva zile, Radu P Toanca a afirmat public ca, daca presedintele PSD nu va lua cel mai mare scor pe Timisoara, tot biroul municipal al PSD Timisoara isi va da demisia in bloc!

Cu siguranta, deja, cei doi se pot considera demisi, intrucat Mircea Geoana va ocupa, in cel mai fericit caz, pozitia a treia in clasament dupa Basescu si Antonescu (Oprescu). Mai mult, tot birioul municipal poate sa-si ia adio de la scaun, inca de pe acum. Revenind la sedinta din aceasta seara de la Opera Romana, este foarte posibil ca Ilie Sarbu sa nici nu vina, din cauza agitatiei de la Bucuresti. Premierul Emil Boc a cerut demisia ministrului Nica, PSD se opune, iar la orele 17 este convocat, deja, consiliul national al aliantei, unde cele doua forte politice se vor duela in muschi si declaratii. Asa ca este de asteptat ca sedinta din centrul Timisoarei sa fie una liiiinaaaaa, doar cu delegarea membrilor pentru congresul de la Bucuresti al PSD.

Evident, dupa sedinta de la PSD revin cu informatii calde.

PS: PSD vrea sa iasa de la guvernare. Mai exact, e obligata pentru ca altfel risca sa devina presul de serviciu al PD-L. Daca nu a devenit, deja. Sedinta se desfasoara, cu usile inchise, chiar si la aceasta ora, asa ca Papa Ilie nu mai vine la Timisoara. Mai mult, din sala de consfatuiri a rasuflat un mesaj conform caruia Papa Ilie se intreaba retoric: Noi de ce sa iesim de la guvernare. Gasim altul in locul lui Nica si gata! Frumos, nu. Atitudinea ministrului agriculturii nu face decat sa confirme, discutia de  la Arad, de acum doua saptamani. Va reamintesc citatul: Daca pe 25 septembrie se rupe coalitia, eu plec cu B. Daca nu se rupe, e bai mare. Eu raman pe dinafara! Unde mai pui la socoteala ca nea Ilie e singurul din Cabinet, la ora actuala, care nu vrea sa lasa scaunul pentru nimic in lume. Amin!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: