Cascavalizarea PSD

21 Sep

Scrisoarea publica, adresata de Octav Cozmâncă liderilor actuali ai PSD, nu face altceva decat sa confirme ca partidul fondat de Ion Iliescu se scalda intr-o mizerie de zile mari. Nu vreau sa comentez prea mult decizia marelui strateg al PSD de a iesi la rampa, tocmai acum, si nici sa leg acest mesaj de posibila candidatura a lui Sorin Oprescu pentru Palatul Cotroceni. Dar nici nu pot sa fiu de acord cu raspunsul minimalist oferit de Mircea Geoana, conform caruia…fiecare are dreptul sa spuna ce vrea, atata timp cat Romania e o tara libera! Un feed-back absolut cretin, care nu face decat sa confirme, ceea ce spun si eu de atata vreme: PSD a luat-o pe cai gresit, s-a inconjurat de oameni care nu au nimic de a face cu adevarata social-democratie si, mai mult, a promovat indivizi care au transformat partidul intr-un butic ordinar. Lectura placuta tuturor:

Partidul Social Democrat nu mai este un partid de stânga sau chiar de centru-stânga, aşa cum pretind unii lideri din actuala conducere a PSD. Unii lideri actuali ai PSD, de la centru şi judeţe, au comportament de dreapta, dobândind, împreună cu familiile si prietenii lor – pe căi ştiute de ei – averi imense, derulând afaceri dubioase, de regulă, pe seama banului public. Explicaţiile date de unii lideri ai PSD, legate de apărarea interesului naţional şi aşa-zisa stabilitate politică, sunt simple justificări, adevărata motivare fiind dorinţa unor indivizi de a parveni în funcţii de demnitari – miniştri, secretari de stat, prefecţi, şefi la diverse instituţii etc. Unii lideri ai PSD au acţionat în nume personal sau a unor grupuri pentru a participa la împărţirea <>, a <>, de a-şi instala familiile şi clientela politică în diverse funcţii, urmărind îmbogăţirea imediată. Partidul Social Democrat este condus, în momentul de faţă, de diverse grupuri de interese, clanuri sau găşti, care au hotărât şi hotărăsc soarta partidului, în numele unei aşa-zise democratizări a partidului. Apreciez că direcţia aleasă de PSD este profund greşită, bazându-se numai pe satisfacerea intereselor personale ale unor grupuri, ale unor baroni locali, care promovează o politică de stat în stat.

Nu se poate conduce un partid performant doar mimându-se democraţia şi acţionând, în multe cazuri, dictatorial. Este vorba de anarhie, de haos, de disoluţie a partidului. Susţin aceasta, afirmând că PSD nu mai are în prezent structuri viabile, organizate temeinic în peste jumătate din localităţi. Partidul Social Democrat nu are, din aprilie 2005, un lider autentic, recunoscut şi respectat în multe structuri de partid din judeţe, municipii, oraşe şi comune. Actualul lider al PSD a jucat la doua capete, în special la Congresul din aprilie 2005, împreună cu alţi complici, de fapt oameni care au trădat partidul, precum şi colegii care l-au sprijinit ani de zile pentru a obţine – meritat sau nu – diverse funcţii în partid, în guvern sau în diplomaţie. Respectul acestui aşa-zis lider a fost zero faţă de partid, faţă de colegii săi adevăraţi, inclusiv faţă de fondatorul partidului. Rezultatele acestei atitudini iresponsabile, susţinute doar de orgolii, vanităţi si ambiţii personale, stimulate de doi aventurieri politici de la Cluj (în niciun caz Grup), au dus PSD la pierderea locului întâi pe eşichierul politic românesc, fiind la mâna PDL. În prezent, PSD a acceptat compromisuri de proporţii jignitoare, inclusiv umilinţe la nivel central, în multe judeţe şi, îndeosebi, cu prilejul recentei asumări a răspunderii Guvernului în faţa. Nu doresc să fiu Gică contra, nu am fost niciodată şi nu o să fiu o piază rea, dar am făcut o analiză realistă, atentă, onestă şi, în mod evident, critică pentru cei mulţi care înţeleg adevărul dureros din demersul meu.

Încă mai cred că PSD poate să redevină ceea ce a fost, o adevărată forţă politică a ţării, cu demnitate şi prestigiua. (….) Nu am fost şi nu voi fi niciodată sluga umilă a cuiva, indiferent de rangul şi importanţa persoanei respective. Mi-am păstrat demnitatea şi sobrietatea, fireşti unui om normal, în toate vremurile şi perioadele activităţii şi în toate funcţiile publice îndeplinite. Nu am acceptat şi nu voi accepta impostura, sforăriile şi minciuna, agramatismul şi comportamentul necivilizat al unor personaje compromise, care, doar întâmplător, decid soarta partidului, pentru că dispun de bani. Nu accept, sub nici o formă, decizia abuzivă, contrară statutului şi normelor elementare de conduită ale unui partid democratic, adoptată de conducerea PSD, de liderul său, de a îndepărta din funcţii de conducere, inclusiv excluderea din partid a unor lideri importanţi din: Bistriţa-Năsăud, Alba, Botoşani, Timiş, Hunedoara, Prahova, Cluj, Olt, Dolj, Iaşi, Neamţ, Giurgiu ş.a. Să adopţi sau să accepţi asemenea măsuri, cu câteva luni înainte de alegerile prezidenţiale, este sinucidere politică sigură a liderului PSD, sfătuit de unii care, probabil, îi vor capul, deşi aparent îl susţin. Geoană a susţinut şi încurajat oameni compromişi, lideri locali contestaţi, fără prestigiu politic şi profesional, oameni care nu au concepţii de stânga, social-democrate, în schimb fiind obişnuiţi cu puterea banului, linguşirea şefului şi lustruitul clanţei. Decizia mea de autosuspendare din PSD este motivată şi temeinică. Nu părăsesc partidul şi membrii săi adevăraţi, dar nu am nimic în comun cu indivizi care au trădat, care au privatizat partidul, care sunt avizi de putere, care sunt aventurieri politici şi care sacrifică PSD pentru satisfacerea intereselor personale, dar şi ale celor apropiaţi: soţii, soţi, copii, soacre, amante, interlopi, mafioţi etc.

Multumesc marii majorităţi a senatorilor şi deputaţilor, primarilor, consilierilor locali şi judeţeni, membri ai PSD, celor care au dus greul muncii politice pe parcursul anilor şi unor fondatori ai partidului şi unor lideri importanţi, precum Ion Iliescu, Oliviu Gherman, Adrian Năstase, Nicolae Văcăroiu, Ion Solcanu, Doru Ioan Tărăcilă, Dan Mircea Popescu, Alexandru Lăpuşan, Ion Vasile, Vasile Moiş”. Cozmâncă spune că se va întoarce în PSD când acesta va fi un partid cu adevărat de stânga sau centru-stânga, când va fi condus cu adevărat de oameni politici adevăraţi „şi nu de profitori de conjunctură, de demagogi, de oameni care promit mult şi nu fac nimic concret în interesul cetăţeanului, a românului obişnuit. În situaţia în care PSD nu va redeveni, în scurt timp, prima forţa politică din România, voi iniţia, alături de alţi oameni importanţi şi puternici, demersurile necesare şi legale pentru constituirea Alianţei naţionale a forţelor democratice de stânga. (….) Sunt convins că o Alianţă democratică de stânga va asigura şanse reale şi va acorda respectul meritat tuturor oamenilor acestei ţări: profesori, medici, jurişti, funcţionari, ceferişti, militari, economişti, ingineri, constructori, muncitori şi ţărani, femei şi bărbaţi, tineri şi pensionari.

Suna cunoscut? Efect de deja-vu? Si daca tot mai are cineva dubii, va invit sa mutati canalul, fie pe linkul urmator http://mafiadintimisoara.wordpress.com/2009/09/20/cozmanca-da-i-in-gat/ fie pe filmuletul de mai jos. Ambele sunt relevante. Din toate punctele de vedere!

PS: …si era sa uit ceva important, un sfat absolut prietenesc – nu puneti investigatori privati pe capul unor ziaristi sau oameni incomozi, pentru ca s-ar putea sa va ardeti. Rau de tot! Daca totusi insistati, s-ar putea sa va treziti cu plangeri penale, la care cineva sa ataseze si o mica inregistarare ambientala, doar ca sa vada lumea cine sunt actorii, regizorie si cine e idiotul care a facut scenariul. Ca sa nu mai vorbesc de un circ mediatic pe masura! Auguri! 

Reclame

7 răspunsuri to “Cascavalizarea PSD”

 1. Petoanca Septembrie 21, 2009 la 4:54 am #

  Dragi blogari sunt impresionat. Sincer! Timisul a ajuns sa fie dat exemplu negativ. Dar oare cum s-a putut? Cu un Tetel atat de tare???Cozmanca se refera desigur la Ion Raducanu exclus ilegal din partid.

 2. TIBERIU KISS Septembrie 21, 2009 la 5:01 am #

  La Raducanu, cat si la muuuulti alti. Certamente, cazul fostului prefect de Timis este cel mai relevant, dar si cel mai notoriu.

 3. Craciun Septembrie 21, 2009 la 5:29 am #

  Domnu’ Kiss, nu ve superati pe nenea Cracanel ca io cred ca el se ocupa cu astfel de prostii (adica sa pune investigatori sa ve urmereasca). Atat il duce capul sigur ar fi bine sa se trezeasca cu o plangere penala pe cap ca asta nu are imunitate ca Teteliu.

 4. TIBERIU KISS Septembrie 21, 2009 la 9:55 am #

  Nu mă supar pe nimeni. Cu atât mai mult cu cât acţiunea este una individuală si nu vizează strategia partidului.

 5. TheAnalizer Septembrie 21, 2009 la 10:12 am #

  Excluderi, reprimiri, tradari, ascultari, urmariri, inscenari…suntem o tara de telenovela. Cred ca romaniilor le place tot circul acesta si intr-un fel ne meritam soarta.

  Cozmanca e un bun strateg si cred ca va reusi sa organizeze structurile lui Oprescu. Am un deja-vu : Basecu – Oprescu.

 6. dorobantu Septembrie 21, 2009 la 4:12 pm #

  miscarea s-a terminat inainte de a incepe. Inca o plasa! Cu Raducanu inainte spre tepe cit mai multe! Inca o data Iliescu a avut dreptate! Niste tradatori ai lui Basescu!

 7. TIBERIU KISS Septembrie 22, 2009 la 3:21 am #

  Bla, bla, bla. Hai ca asta-i cea mai buna. U made my day!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: