Imparatul, inteleptii si fiica cea mica

16 mart.

Comentariul sau analiza de mai jos mi s-a parut absolut pertinenta si adaptata zilelor noastre. Asa ca am decis sa impartasesc cu voi aceasta experienta, demna de o Românie dezaxata, mereu in conlict, in deriva si in care cei care ne conduc nu au niciun fel de contact cu realitatea din teren. Lectura placuta:

Imparatii au avut mereu probleme cu odraslele lor. Ce ar trebui sa faca imparatul cu fata cea mica? Cum s-o salveze din mrejele unei lumi amagitoare? Cum s-o scape de tentatiile care-i abat atentia la tot pasul? Cum s-o invete imparatul sa deosebeasca binele de rau? Dusmanii lui sunt peste tot. N-are timp pentru fata cea mica.Tradarea-i la tot pasul si trebuie sa lucreze ca sa-i dezlege firele intortocheate. Nu, impartul nu are timp pentru fata lui. Ar fi o idee. Sa-si pacaleasca supusii si s-o trimita din tara. Dar are nevoie de consimtamantul lor. Dar oamenii stiu ca fata cea mica nu e pregatita pentru o calatorie atat de lunga…Poate ca daca ar pleca impreuna cu vreo cativa slujitori mai luminati… Da, ei ar putea s-o invete stiinta lor. Acolo, departe, in Orasul Legilor fata cea mica ar fi ferita de raufacatori si de noptile lungi si albe.

Imparatul e framantat. Stie ca nu procedeaza corect. Daca o trimite de-aici o trimite in locul unui intelept. In Orasul Legilor toate tarile isi trimit inteleptii ca sa propuna legi pentru binele confederatiei. Cei din Orasul Legilor ar putea sa se intrebe ce e cu ea. Poate ca slujitorii o vor ajuta. Si se va destepta. Dar aici nu mai poate ramane. Parintele si imparatul se lupta si incearca sa-si ajute fiica. Pe holurile palatului si prin targ slujitorii au aflat de planurile imparatului. Ca-n toate imparatiile lingusitorii lingusesc iar cei drepti glasuiesc. Cu totii raspund aceleiasi intrebari: ce cauta mezina imparatiei in Orasul Legilor? Imparatul tace si ocoleste raspunsul. Stie ca inteleptii au dreptate. Dar fata cea mica trebuie salvata…Cu orice pret… Prin salile palatului Bufonul urla cat il tin bojocii: Imparate, fata ta iar a facut mizerie-n bucatarie!!! Acum ce facem noi? O trimitem de-acasa? Sau o invatam sa spele vasele? Dar poate ca nu-i place sa faca treaba, imparate…Sa stii ca si Orasul Legilor are bucatariile lui!!! Acuma cine conduce tara asta? Tatucu? Sau imparatul… ?

Imparate,imparate, prea ai fost plecat departe…si vrei sa le impaci pe toate!!! Ha, ha, ha!! Imparate, in tara ta, inteleptii afla adevarul de la hoti…si copiii care te-au uns imparat se multumesc cu minciunile…mult va suferi mezina ta, cand va vedea lumina din Orasul Legilor fara ochelari de soare…Imparate, imparateeee…

Un răspuns sa “Imparatul, inteleptii si fiica cea mica”

  1. BadVirus martie 18, 2009 la 10:10 am #

    „Pestera” lui Platon e la fel ca Curtea Imparatului. Marea majoritate de povesti cu imparati si printese au „happy ending” pentru „marea masa”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: