Semantica ciocului mic

26 ian.

Cel mai mare mister al Romaniei postdecembriste, nu e revolutia din 1989, ci alianta PSD-PD-L. In timp ce lumea trece printr-o criza economica fara precedent, de mai bine de doua luni, politicienii romani se chiunuie sa imparta, dupa criterii ciudate si un algoritm stupid, fotoliile deconcentratelor din teritorii. Si nici acum nu au terminat de transat ciolanul! In aceasi maniera heirupista, guvernul bicolor se arunca si adopta masuri de criza, total populiste si neconstitutionale. Dovada ca, in repetate randuri, au revenit si au bajbait vizavi de deciziile, pe care le-au anuntat cu surle si trambite, de parca ar fi gasit cheia iesirii din criza mondiala. Pe naiba! Legile fundamentale ale statului roman au fost calcate in picioare si folosite pe post de hartie igienica, dupa modelul ciocul mic, noi suntem la putere! Mai mult, dati-mi voie sa va spun cu toata sinceritatea ca am ras foarte bine, cand l-am auzit pe premierul Emil Boc ca toate posturile bugetare, care sunt vacante, sunt blocate si nu se mai scot la concurs. In acelasi context, mini-premierul a mai anuntat ca se fac resturucturari in randul angajatilor la stat, in proportie de 20 la suta. Normal, motivul a fost acelasi: criza mondiala! Toate astea, in timp ce, acelasi guvern (re)infiinteaza ministere, tocmai pentru a da de lucru clientilor sai politici! Si atunci, care este adevarul?

Foamea de posturi publice e atat de mare, incat nimeni nu mai stie cum sa imparta ciolanul, astfel incat toata lumea sa fie multumita si sa-si tina gura inchisa. S-a ajuns pana acolo incat, chiar si posturile de adjuncti, se vor imparti pe criterii politice. Mai mult, au fost introduse in schema de lucru si institutii care, in momentul de fata, nu mai au nimic de a face cu statul roman. Poate doar numele, care te poate induce in eroare! Exemple sunt multe. La Timis, democrat-liberalii au anuntat, in fata reprezentantilor presei, ca postul de viitor director al filalei banatene a Postei Romane ii revine de drept pocaitului Ioan Balas. Nimeni nu a sesizat, insa, ca institutia mentionata este privatizata in proportie de 70 la suta. E ca si cand PD-L Timis l-ar anunta pe Nelu Tutac la Enel Banat, pe Dinu Bulzesc la Romtelecom,  pe Viorel Oancea la Distrigaz, pe Titi Stancu la Retim si, de ce nu, pe Florin Maran la Carpatina Forest, un SRL ca oricare altul. Ceea ce se intampla e de mirul lumii, dovada ca sunt o gramada de guri de hranit, iar painica nu ajunge la toata lumea.

Ar fi multe de spus, atat timp cat, nici azi, listele nu sunt inca inchise, PD-L Timis si PSD avand programata o alta runda de negocieri. Se reiau in discutie Vama, Finantele, ARR, RAR si IPJ Timis, chiar daca nimeni nu reunoaste ca ultima institutie intra in discutiile politice. Cert e ca postul de director de la Aeroportul International Timisoara, atat de mult ravnit de fostii peledisti, a reincaput pe mainile lui Dan Idolu. Acesta a fost destituit in luna decembrie de ministrul Radu Berceanu, la pachet cu alti 18 omologi, pentru ca sambata, acelasi mare transportator sa-l reconfirme pe post, emitand un nou ordin, de aceasta data favorabil directorului de la AIT. O nebuloasa! Totusi, aici raman in discutie si posturile de adjuncti, unul din acestea fiind ravnite de democrat-liberalul Adi Pau, omul de casa al deputatului Gheorghe Ciobanu. Pana una alta, sa-i lasam pe politicienii nostri sa imparta ce li se cuvine (?), iar mai apoi am sa-mi permit sa fac o schema, astfel incat toata lumea sa priceapa unde se deschide si unde se inchide ecuatia! Si mai ales, cine cu cine voteaza!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: