REVOLUȚIE ROŞIE

2 oct.

PSD Timiş a luat-o la vale. Ceea ce s-a întâmplat ieri seara, la sediul de pe CD Loga, ţine de domeniul fantasticului şi nebuniei. Ilie Sârbu seamănă tot mai mult cu un vătaf de curte nouă şi face gafe după gafe. Excluderea din filiala bănăţeană a lui Ion Răducanu, şeful PSD Timişoara, la cererea expresă a primarului ţărănist Gheorghe Ciuhandu, care ameninţa cu ruperea alianţei, după şedinţa de consiliu local de acum două zile, nu face altceva decât să confirme faptul că pesediştii au mari probleme de comprehensiune. O astfel de decizie josnică, luată la instigarea lui Sorin Grindeanu şi Adam Crăciunescu, spune mult. Mai ales în prag de campanie electorală! Sinucidere curată, având în vedere că Ion Răducanu gestionează şi controlează bine organizaţia municipală. Cel puţin aseară, grupările de cartier, la auzul debarcării în forţă a lui Ion Răducanu, au intrat în şedinţă. S-au spus multe! Lucruri absolut şocante pentru un partid care se vrea de stânga şi, în acelaşi timp, popular. Practic, puciul de ieri de la PSD Timiş, la care au subscris aproape toţi cei prezenţi, a deschis o nouă etapă în viaţa filalei bănăţene. Una a epurării pe criterii economice şi pe criterii de cumetrie politică! Se ştie foarte bine că Ion Răducanu, fost prefect de Timiş şi prosper om de afaceri, nu este un tip uşor de controlat şi de manevrat. Nu a fost niciodată, mai ales când s-au pus în discuţie tot soiul de combinaţii funciare forţate, avize şi certificate de urbanism, maşinaţiuni ilegale coordonate de câţiva pesedişti, care şi-au umflat conturile cu sute de mii de euro! Aşa că, pânâ la urmă, nu e de mirare că Ion Răducanu a fost mazilit, atâta timp cât a închis robinetul! Totuşi, şocantă este maniera în care s-a procedat cu fostul prefect de Timiş. Şi jocul asta de picioare denotă un alt aspect intersant, faptul că, PSD Timiş acţionează ca o turmă, aflată sub hipnoza unor lachei cu carnete de partid, care nu îşi urmăresc decât propriile interese economice şi să parvină în vârful piramidei. La ora actuală, după cum arată, PSD Timiş este condus de Adam Crăciunescu, nici măcar de Sorin Grindeanu sau Ilie Sârbu. Vicele de la CJT taie şi spânzură: el discută cu partidele, el negociază, el trasează sarcini politice, el convoacă şedinţe şi tot el le execută. Ca să nu mai vorbim de calităţile de viitor manager de campanie ale lui Adam Crăciunescu, care vor aduce partidul pe culmile derizoriului politic. Normal, lucrurile nu se vor rămâne aşa. E de aşteptat ca reacţia lui Ion Răducanu să fie una devastatoare, cel puţin pentru vreo zece „şoşonari”, care se cred deja stăpânii inelelor. În câteva ceasuri, voi ataşa şi o înregistrare audio a şedinţei de ieri de la PSD, pentru că toată lumea să se convingă de caracterul infect, apucăturile şi limbajul unor indivizi, pe care toată ziua îi vedem zâmbind prin ziare şi la televizor.

8 răspunsuri sa “REVOLUȚIE ROŞIE”

 1. Darco LEU octombrie 2, 2008 la 5:39 pm #

  Pe cand caseta, deoarece au trecut ceva ore? =))

  Sper ca in caseta sa se auda si vocile presedintilor de cartier care au intrat la sedinta. 😉

 2. Alina octombrie 2, 2008 la 6:37 pm #

  Bine ai intrat in club! 🙂

 3. timisorean octombrie 3, 2008 la 2:42 am #

  Va salut initiativa in blogosfera domnule Kiss. Suntem cu ochii pe dumneavoastra!

 4. TIBERIU KISS octombrie 3, 2008 la 5:08 am #

  …asa cum v-am promis, o sa dau inregistrarea din sedinta PSD Timis. Dureaza un pic pentru ca e nevoie de fidelizarea inregistrarii audio, printr-un program special de calculator. Asta ca sa nu existe dubii asupra personajelor care au pornit revolutia de catifea – noapte cutitelor lungi – de pe CD Loga. Multumesc pentru intelegere.

 5. cornelia corescu octombrie 10, 2008 la 8:40 pm #

  Dragul meu, poate nu stii, dar eu sunt in campanie, si daca mai intru o data pe blogul tau imi voi pierde noptile. Esti grozav. Am citit tot.

 6. TIBERIU KISS octombrie 11, 2008 la 4:44 am #

  Lasa blogul si treci la lipit afișe, tataie!

 7. studentu octombrie 17, 2008 la 4:21 pm #

  Bah tiberiu esti josnic rau de tot
  Esti un pic cam mult subiectiv,mai cauta si alt subiect de discutie,nu numai PSD Timis.
  Mai exista si PD-L in judetu asta.Sau cum astia is foarte curati?
  Cand o sa ai si alte subiecte despre alte smenuri din alte partide poate atunci o sa te iau in serios dar atata timp cat scrii numai despre PSD nu esti nimic altceva decat un Tonomat cu euroi.
  Deja incepi sa devii ridicol,dar oricum iti apreciez talentu de ziarist,imi place cum scrii,dar totusi esti prea subiectiv,si asat iti cam sterge talentu de doi bani.

 8. TIBERIU KISS octombrie 18, 2008 la 4:37 am #

  Corect. Exista si PD-L Timis, dar asta nu inseamna ca sunt subiectiv. Ca sunt tonomat cu euroi, nici nu am de gand sa te contrazic. Asa este! Orice pe bani! Si uite asa, iarasi ne intoarcem la capitolul…subiectivism. In fine, oricum, apreciez faptul ca ma consideri un ziarist talentat. Dau o bere! Si acum partea cea mai misto: talentul de doi bani! Aici, te contrazic, din urmatoarele motive: nu semnez si nu am semnat niciodata comentarii cu pseudonim si, daca as fi facut-o, as fi avut macar imaginatia sa ma ascund, atat de bine, incat nimeni sa nu stie cine se pituleaza dupa…caracterizari. Mai mult, as fi evitat unele clisee verbale (ticuri) de exprimare. Destul de clar? PS: berea ramnane valabila!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: